Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Франция, Румъния и Литва закупиха „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

Франция, Румъния и Литва закупиха „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”
Нови три държави закупиха за киноразпространение най-мащабната продукция на новото българско кино „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”
Cinefish.bg

Филми
Франция, Румъния и Литва закупиха „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

07.07.2009, 15:00  |   Видяна: 2025  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Нови три държави закупиха за киноразпространение най-мащабната продукция на новото българско кино „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на режисьора Стефан Командарев. Копродукцията на България, Германия, Словения, Унгария постави рекорд за най-продаван български филм през последните 20 години.

Поредните държави, които закупиха филма, са Франция, Румъния и Литва, като за последните две това е първият български филм, разпространяван на територията им след 1989 г. Любопитното е, че френският дистрибутор на филма „Epicentre” възнамерява да пусне филма с 25 копия. С не по-малко копия ще бъде пуснат „Светът е голям ...” в Германия в началото на есента. До момента филма на Командарев излезе на екран в България, Унгария, Словения, Полша, Швейцария; предстои освен в новите три държави, да бъде разпространяван в Португалия, Израел, Македония, Австрия, Тайван. В най-скоро време се очаква „Светът е голям ...” да покори още 5 нови територии и да бъде показан на още близо 10 фестивала, с което фестивалните му участия ще станат над 40.

Режисьорът Стефан Командарев се завърна тази сутрин от Тайван, след като филмът покори зрителите на международния филмов фестивал в Тайпе и получи наградата на публиката. Това е трета подобна награда от фестивалите по света, на които филмът участва до момента. Това показва, че независимо от културните различия, зрителите в София, Цюрих, Тайван и въобще навсякъде по света харесват филма. „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” се оказа с най-голям боксофис резултат сред филмите на фестивала и е първият български филм, закупен за разпространение в Тайван.

„Публиката реагираше много емоционално на филма, - споделя режисьора Стефан Командарев. - След всяка прожекция имаше по час и половина дискусия и раздаване на автографи. Залите бяха препълнени! Тайванският дистрибутор беше най-щастливия човек на света след връчването на наградата на публиката.

Във всички големи вестници имаше отлични отзиви за филма. В офиса на „Арт Фест” вече има пълна колекция от всички статии, плакати и флаери на филма на китайски. От днес плакат с надписи на китайски може да бъде видян във фоайето на Дома на киното.

Много емоционална беше срещата с един българин, който дойде на прожекцията. По неговите думи, той бил единствения живеещ българин в Тайван. Беше с жена си (тайванка) и двете си дъщери, които обаче не говореха български. Той обеща, че след този филм, той ще започне да ги учи на неговия роден език...”.


Още новини:
Топ 10 на най-добрите нови анимации
"300" с продължение?
Синът на Тоби Магуайър ще носи името на баща си
Обложката на „Пазителите: Приказки за Черния кораб”, избрана от игра в нашия сайт, вече е готова
На офф- роуд с Discovery

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.11.2010, 01:02
Оценка: 0
0 гласа

много добра новина,все повече такива да четем

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg