Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Форум Кино в училище

Форум Кино в училище

Форум Кино в училище 2021
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЪОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Форум "Кино в училище": Панел "Моето място в киното" и безплатна прожекция на "Клео от 5 до 7" (реж. Аньес Варда) за учители и ученици

Изучаването на кино в училище създава възможност на всеки ученик, независимо от неговото академично представяне в училище, да интерпретира това, което е видял на екрана, както и да изгражда свой собствен инструментариум, чрез който да разбира и филтрира образите, с които се сблъсква постоянно в ежедневието си. Чрез киното учениците придобиват различни компетенции, както и т.нар. знания и умения на 21 век.

И тази година по време на фестивала ще коментираме мястото на киното и другите изкуства в училищния контекст. В серия от панели ще споделим добри практики от различни инициативи, които Сдружение "Арте Урбана Колектив" координира.

Най-важното - ще чуем ученици и учители от различни точки на България, със специфични контексти, да разказват за своя опит в киното от първо лице. Те ще споделят за преживяното и наученото от работата си по проекти като CinЕd, "Моето място в киното", "Киното, сто години младост", "Киноателиета за развитие на социални и емоционални умения".

Не на последно място, ще поставим на дневен ред темата за естетическото присъствие на образа в ежедневната комуникация на учениците и учителите в социалните мрежи.

В този конкретен панел ще представим кинообразователната програма "Моето място в киното", която запознава българските ученици с творчеството на жени режисьори; чрез дискусии и работилници въвежда теми за полово равенство, стереотипи, свързани с образа на жената в медиите и др.

Представянето на програмата ще бъде последвано от безплатна прожекция на един от филмите, част от пилотното издание на "Моето място в киното" - "Клео от 5 до 7" на Аньес Варда.

Препоръчваме това събитие за учители


СРЕЩИ НА МЛАДОТО ЕВРОПЕЙСКО КИНО

Най-значимият форум в България за Кино и образование

Посветен на най-новото европейско творчество, фестивалът "Срещи на младото европейско кино" има за цел да подкрепя младите кинотворци в България и Eвропа, да насърчава тяхното развитие и да показва първите им, често най-смели филми; да развива вкуса към съвременното европейско кино сред най-младата публика чрез различни инициативи: прожекции, дискусии и практически ателиета за ученици.

Идеята за фестивала е плод на творческа среща между една българка (Ралица Асенова) и две французойки (Лена Руксел и Камий Бадюел), които поставят началото му през 2014г. През годините филмотечно кино "Одеон" и Френският институт в София се утвърждават като верни партньори и приятели на проекта.
Коментари (0)
|
Коментирай »


2021 / 0 минути

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Форум Кино в училище (2021)

Форум Кино в училище
 
 

Трейлъри

 

Бяла Раджа,Edge of the World - Бяла Раджа Търсач на трюфели,Pig - Търсач на трюфели Чарли и пчелите,Charlie Bee Company - Чарли и пчелите
Отмъшението никога не е било толкова сладко,The Birthday Cake - Отмъшението никога не е било толкова сладко Агата и проклятието на Ищар,Agatha and the Curse of Ishtar - Агата и проклятието на Ищар Ливия Друзила,Domina - Ливия Друзила
Ловци на тролове: Възходът на Титаните,Trollhunters: Rise Of The Titans - Ловци на тролове: Възходът на Титаните Бързи и яростни 9,F9 - Бързи и яростни 9 Неспособна да живее повече с него,Made For Love - Неспособна да живее повече с него

  1. 4.
    Най-красивото момче в света,The Most Beautiful Boy in the World - Най-красивото момче в светаНай-красивото момче в света Трейлър
  2. 5.
    Във висините,In the Heights - Във висинитеВъв висините Хореографията във филма
  3. 6.
    Остров на илюзиите,Bergman Island - Остров на илюзиитеОстров на илюзиите Трейлър 
Cinefish.bg Cinefish.bg