Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Филмовите детайли, които не сте забелязали

Филмовите детайли, които не сте забелязали
Филмовите детайли, които не сте забелязали
Cinefish.bg

Теми
Филмовите детайли, които не сте забелязали

11.01.2019, 10:31  |   Видяна: 945  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Внимателните зрители винаги ще продължават да откриват скрити детайли в филми, които някак си остават незабелязани за повечето наблюдаващи. Например, обръщали ли сте внимание на това на каква цветова гама има филмът “Сам вкъщи”? А знаете ли, че телевизионният сериал „Приятели“ и филмът „Спайдърмен“ са свързани? Ако не знаете, добрата новина е, че ще продължаваме да бъдем изненадвани от въображението на създателите на филми и от острото око на кинофеновете, които разшифроват скритите съкровища в тях . Обзалагаме се, че след като прочетете тази статия, ще искате да гледате някои от тези филми отново.

Има един интересен детайл във филма Сам вкъщи, който беше забелязан от журналиста Клер Рейли. Домът на Маккалистър сякаш е прекалено украсен за Коледа. И то не само с коледни елхи - играчките и гирляндите, дори целия интериорен дизайн има коледен дух. Червеното и зеленото доминират в къщата, даже плотове и шкафове в кухнята са оцветени по този начин. Стените, саксиите за цветя, мебелите, домашният телефон и дори дрехите на героите са в гамата на тези два цвята. Изглежда, че създателите на филма са решили да го направят празничен и Коледен, колкото е възможно повече. Вероятно никога преди не сте забелязвали този детайл.
 
Сам вкъщи

Има и още една интересна подробност във филма. Спомняте ли си, когато семейство Маккалистър се качиха на самолета и майката на Кевин започна да се тревожи, че са забравили нещо? В този момент господин Маккалистър решава да успокои съпругата си и веднага се съгласява с нея, че е забравил да затвори гаража. По-късно виждаме, че той наистина е забравил да го направи.
 
Сам вкъщи

Едва ли сте забравили, когато в телевизионния сериал „Приятели“ Моника трябваше да работи в ресторант, където трябваше да носи фалшиви гърди и перука? Интересно е, че героинята Мери Джейн от филма „Спайдърмен“ също работи на това място.
 
Приятели

В последната част на Хари Потър виждаме татуировка на врата на Луций Малфой. Това е номерът, който той е получил, докато е бил затворен в Азкабан.
 
Хари Потър

Във филма „Глутница кучета“ героят на Стив Бушеми не оставя никога бакшиши на сервитьори. В филма "Криминале" обаче актьорът играе сервитьор, който обслужва Миа Уолъс и Винсент Вега. И двата филма са режисирани от Куентин Тарантино. Това е чисто и просто карма, която съществува във филмовата вселена!
 
Глутница кучета

В един от епизодите на втората част на „Хотел Трансилвания“ се появява сватбена снимка на Мавис и Джонатан. На нея обаче има само силует на Мавис, защото всъщност тя е вампир.
 
Хотел Трансилвания

Във филма „Завръщане в бъдещето II“, надписа на кино таблото показва името на режисьора на „Челюсти 19“, което е Макс Спилбърг. Това е името на сина на Стивън Спилбърг, който е роден през същата година, когато е бил пуснат филмът по кината. Той обаче не става режисьор.
 
Завръщане в бъдещето II

Още нещо - когато Марти отива на прослушването, той изпълнява песента “Power of Love” на групата Huey Lewis и News. Човекът, който отхвърля Марти и нарича песента „прекалено шумна“, е изигран именно от фронтмена на тази банда.
 
Завръщане в бъдещето II

Създателите на филма „Ла Ла Ленд“ трябвало да работят усилено, за да заснемат първата сцена. Трябвало да се блокира голяма магистрала и да се събере огромен екип от танцьори и каскадьори. Ако погледнете по-отблизо, можете да видите, че покривите и други детайли на някои автомобили са изкривени поради многобройни репетиции и дубли.
 
Ла Ла Ленд

Във филма „Черната пантера“ силуетът на долната част на едно от летателните средства е много подобен на маската, носена от главния герой.
 
Черната пантера

Последната сцена на „Убийство в Ориент Експрес“ е препратка към картината на Леонардо да Винчи „Последната вечеря“. Между другото, героинята на Мишел Пфайфър седи на мястото на Христос и тя е причината да се появят и всички останали герои на това място.

Убийство в Ориент Експрес
 
В " Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи ", излязъл по кината през 2017 г., под ръкава на мантия на Скайуокър може да се забележи следа от куршум. Той го получава още в филма " Завръщането на джедаите" от 1983 г.
 
Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи

Ако погледнете по-отблизо, ще видите, че във филма „Титаник“ не излиза дим от четвъртата тръба на кораба. Джеймс Камерън е направил това умишлено - както се оказва, тръбата имала само декоративна функция на оригиналния „Титаник“ и наистина не е излизал дим от нея.

Титаник


ДАС

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg