Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Филмовите детайли, които дори кино феновете пропуснаха

Филмовите детайли, които дори кино феновете пропуснаха
Cinefish.bg

Теми
Филмовите детайли, които дори кино феновете пропуснаха

29.04.2019, 09:47  |   Видяна: 965  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Гледали сме любимите си филми хиляди пъти. Но дори когато гледате филм за пореден път, все още можете да пропуснете някои интересни подробности. Затова наострете вниманието си и си пуснете отново филмите, които обичате! Там може би ще забележите Том Круз дегизиран до неузнаваемост някъде на заден фон, ще видите и „фалшива“ Натали Портман, или случайно ще откриете пръстен, който е умалял на нечия ръка.

Тор: Светът на мрака

Тор: Светът на мрака
 
Във финалната сцена на филма, когато Тор дава на Джейн страстна целувка, всъщност в този момент героинята не е изиграна от Натали Портман. Актрисата просто не могла да присъства на презаснемането на сцената, защото била заета да работи по друг филм. Знаете ли кой се е притекъл на помощ? Това е съпругата на Крис Хемсуърт, Елза Патаки. Сега е ясно защо целувката изглежда толкова страстна и истинска.

Млади стрелци

Млади стрелци
 
В „Млади стрелци“ е трудно, но все пак е възможно да забележите Том Круз. Неговият герой е убит по време на една от престрелките. Актьорът бил на снимачната площадка случайно и бил помолен да се появи във филма, защото никога не е участвал в уестърн, а и бил много развълнуван да опита.

Великият Гетсби
 
 Великият Гетсби

Когато Гетсби и Дейзи Бюканън се виждат, те мълчат за около 30 секунди. Този режисьорски ход може би изглежда като загуба на филмово време. Но всъщност Баз Лурман просто искал да визуализира тази сцена точно както е описана от Фицджералд в романа му: „В продължение на половин минута нямаше звук“.

Прелъстен и изоставен

Прелъстен и изоставен
 
Главният герой на “Прелъстен и изоставен” се казва Питър Бретър, той пие коктейл в бар и цитира реплики от „Сексът и градът“. И точно когато той казва: „Аз сякаш съм в „Сексът и градът“! Какво става, Миранда?“ Синтия Никсън минава покрай него. Тя е актрисата, която играе Миранда Хобс в  култовия сериал.

Блейд Рънър 2049
 
Блейд Рънър 2049

Във филма можете да разпознаете кои са репликанти, като наблюдавате внимателно очите им, когато гледат наляво и нагоре. В началото на филма зрителите също трябва да погледнат в горния ляв ъгъл: първата дума, която виждат, е „репликанти“.

Спайдър-Мен
 
Спайдър-Мен

В филма от 2002 г., по време на сецната с Деня на благодарността, може да забележите забавния подбор на дрехи, с които са облечени героите. Питър Паркър носи дрехи, които го правят да изглежда като Зеленият Гоблин, а Норман Осборн (чийто алтер его е Зеленият Гоблин) носи цветовете на Спайдер-мен. Може би създателите искат да ни кажат, че тези антагонисти всъщност имат нещо общо в крайна сметка!

Роди се звезда
 
Роди се звезда

Образът на Брадли Купър Джексън “Джак” Мейн в “Роди се звезда” губи много тегло по време на лечението си. Това се вижда от пръстена му – той всеки момент ще падне от пръста на Джаксън.

Омагьосан ден
 
 Омагьосан ден

В “Омагьосан ден” има болнична сцена, в която можете да видите момче със счупен крак на заден план. Това всъщност е същото момче, което главният герой Фил по-късно спасява от падане.

Бандата на Оушън
 
Бандата на Оушън

Най-внимателните зрители на този филм са забелязали, че образът на Брад Пит - Ръсти постоянно яде нещо. Някои хора смятат, че Брад Пит е източникът на тази идея. По време сцената със скаридите Пит трябвало да изяде 40 скариди, докато завършат всички дубли. До края на филма не става ясно защо той все предъвква нещо. Единственото предположение е, че актьорът просто обича да яде. Очевидно е, че той не винаги по време на снимки може да има достатъчно време, за да се наслади на добър обяд. Между другото, някои фенове вярват, че от всички останали холивудски актьори, Брад Пит има най-много сцени, в които се храни.

Черната пантера

Черната пантера
 
Казино сцената в „Черната пантера“ и цветовете на дрехите на героите ни напомнят за Панафриканския флаг. Той е създаден като официален флаг - символ на африканската раса. За зрителите това бе потвърдено от самия режисьор Райън Куглър.

Блясъкът на чистия ум
 
 Блясъкът на чистия ум

В сцената с книжарницата виждаме необичайни книги - нито една от тях няма заглавие върху нея. Режисьорът измислил тази идея. Това било направено, защото образът на Джим Кери Джоел не можел да запомня никакви малки детайли.

Титаник
 
 Титаник

В края на филма Роуз си спомня всички, които среща на кораба. Когато идва ред на Джак, ние виждаме часовник зад него, показващ 2:20 ч. Това е точното време, когато Титаник потъва.

ДАС

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg