Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Филмова среща с цирк от Етиопия в Дома на киното

Филмова среща с цирк  от Етиопия в Дома на киното
Cinefish.bg

Филми
Филмова среща с цирк от Етиопия в Дома на киното

18.11.2020, 14:10  |   Видяна: 1415  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
От 2012 година Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество и Община Пловдив работят заедно по проблемите на устойчивото развитие и културния диалог с артистични групи от т.нар. Глобален Юг.

CULPEER4CHANGE

През октомври 2019 година, във връзка с международния проект CULPEER4CHANGE, Пловдив бе посетен от група акробати от Кения, които изнесоха представления и уъркшопи за младежи от местните училища, споделяйки своята култура и ценности.

2020 година промени живота на всички из основи и лиши българската публика от възможността за среща на живо с млади творци от Етиопия и ЮАР.

В опит частично да свържем Европа с прекрасните млади хора от Африка, които не успяха да дойдат заради кризата, предизвикана от Covid-19, с безценното сътрудничество на екипа на Дома на киното, има възможност да бъдат представени филми, посветени на Circus Debere Berhan - Етиопия (два кратки документални филма) и M.U.K.A. Project от ЮАР с театралната постановка „I Am Sorry“.

 Цирк Дебере Берхан

Филмите за Цирк Дебере Берхан разказват за създаването и функционирането на цирка, включени са атрактивни циркови номера, изпълнени на фона на великолепната природа на Етиопия.

Филмът от ЮАР представя заснета театрална постановка, свързана с темата за насилието върху малолетни, представена професионално от младите актьори на M.U.K.A. Project от Йоханесбург, режисирана от Найджъл „TeeJay“ Дубе и Брайън „Spider“ Факати.    

Всички приходи от билети ще бъдат предоставени като подкрепа на дейността на двете групи
– във време, в което работата на културния сектор навсякъде по света изисква специални, неимоверни усилия.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg