Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Филмите, които имат нещо общо с Нова година

Филмите, които имат нещо общо с Нова година
Тук са събрани някои филми, в чиито разказ е включена „Нова година“ така, че празникът да бъде важна част от сюжетното действие…
Cinefish.bg

Теми
Филмите, които имат нещо общо с Нова година

02.01.2018, 09:39  |   Видяна: 1609  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
 „Новогодишните“ филми не са някакво специално жанрово събитие като коледните например. Но за киното Нова година не е някаква си преживелица или просто луд купон. Има някаква магия около този празник, която без всякакви задръжки е употребена от всевъзможни филми и жанрове. Сякаш в този момент могат да се случат всякакви естествени и свръхестествени неща, които благодарение на неизчерпателното въображение на седмото изкуство, могат да ни създадат невъобразимо забавление. Тук са събрани някои филми, в чиито разказ е включена „Нова година“ така, че празникът да бъде важна част от сюжетното действие…

Сексът и градът

Снимка Сексът и градът
 
Действието на този филм, продължение на култовия сериал на НВО, се развива в продължение на една цяла година. Но една от най-важните сцени се случва именно в навечерието на Нова година. В монтаж, който показва как Кари Брадшоу бяга през заснежените улици на Ню Йорк, обута в токчета, разбира се. Къде се е запътила? Естествено, че към дома на приятелката си Миранда.

Holiday Inn

Holiday Inn
 
Ако някога просто си пожелаете да прекарате новогодишната нощ с шампанско в ръка, наслаждавайки се на качествен мюзикъл в уюта на дома си, то задължително трябва да си пуснете този филм. Фред Астер и Бинг Кросби ще ви разтопят сърцата, като, разбира се, ще има и много танци, неуморни танци. Да не забравяме и неостаряващия кино чар на златните години на Холивуд. За ваша информация, от повечето съвременни версии на филма е изрязан един супер расистки музикален номер, свързан с рождения ден на Линкълн, но едва ли ще намерите такова копие, което да развали доброто ви настроение.

Когато Хари срещна Сали
 
Когато Хари срещна Сали

Да гледаш как двама души се влюбват и любовта им нараства и става все по-силно чувство в продължение на няколко години, почти винаги е приятно и задоволяващо чувство. А какво остава, ако Мег Райън и Били Кристъл са перфектни в отразяването и изиграването на целия този процес в този филм, отдавна превърнал се в класика. Тяхната кино новогодишна целувка е една от най-романтичните и страстни в историята на киното. Най-въздействаща е, ако я гледате точно в полунощ на 31-ви декември. 

Дневникът на Бриджит Джоунс

 Дневникът на Бриджит Джоунс
 
Когато говорим за новогодишни целувки, в никакъв случай не можем да забравим онази дългоочакваната, която се случва в тази хит комедия. Но филмът е много повече от това. Той сякаш е наръчник, събрал много истории в едно, с които в повечето случаи могат да се идентифицират младите, а и по-старите необвързани дами по света. Макар че филмът има стеснена таргет група, той със сигурност може да е приятно и забавно изживяване за разнообразна аудитория.

Ocean's 11
 
Ocean's 11

Не, тук не става дума за хитовия филм от 2001 г., с онзи целия отрупан със звезди актьорски състав, а за оригинала от 1960 г. Това е едно черно бяло бижу, което в никакъв случай не е лишено от звездно присъствие, а напротив – само забележете участващите легенди  – Франк Синатра, Сами Дейвис и Дийн Мартин. А иначе, обирът на казиното се случва именно на Нова година и има един много експлозивен обрат, който настъпва, когато стрелките на часовника удрят 12. 

Наемът
 
Наемът

Още един култов мюзикъл в този импровизиран списък. Всъщност от феновете на този жанр, този филм много често е посочван като любим. Първото действие на това произведение, което често се играе и на Бродуей, се развива в промеждутъка между Коледа и Нова година. Много ясно се усеща посланието за надежда, с което винаги изпращаме отминаващата година. 

Снежен снаряд

Снежен снаряд
 
Този филм е едно доста странно, пост апокалиптично, неудържимо приключение, което изцяло се случва в движещ се влак в далечното бъдеще. Колкото и нелепо да ви звучи такъв сюжет, той работи. Магията може би се крие в брадатия Крис Евънс, страхотните декори, непрестанните обрати в историята и, разбира се, най-странното празнуване на Нова година в историята на киното. Със сигурност това пътуване е незабравимо!

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg