Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Филмът на Анджелина Джоли, "В страна на кръв и мед" получи специалната награда "Стенли Креймър"

Филмът на Анджелина Джоли, В страна на кръв и мед получи специалната награда Стенли Креймър
Холивудските филмови производители отличиха филма на Анджелина Джоли за войната в Босна "Страна на кръв и мед" със специална награда, присъждана за творби със социална тематика
Cinefish.bg

Филми
Филмът на Анджелина Джоли, "В страна на кръв и мед" получи специалната награда "Стенли Креймър"

14.12.2011, 10:06  |   Видяна: 1964  |   actualno.com  |   ФИЛМ

Холивудските филмови производители отличиха филма на Анджелина Джоли за войната в Босна "Страна на кръв и мед" със специална награда, присъждана за творби със социална тематика, предаде Ройтерс.

Гилдията на американските продуценти съобщи, че филмът, който е режисьорският дебют на Джоли, получава наградата на името на Стенли Креймър.

Джоли е също така автор на сценария и съпродуцент.

Холивудските филмови производители отличиха филма на Анджелина Джоли за войната в Босна "Страна на кръв и мед" със специална награда, присъждана за творби със социална тематика

Отличието е създадено през 2002 г. в памет на известния холивудски режисьор и се дава всяка година на продуцент, чиято работа насочва вниманието към трудни социални въпроси, припомня БТА.

Председателят на Гилдията на американските продуценти Хок Кох нарече филма на Джоли "изключителен", защото представя сложна любовна история, която се разиграва на фона на терора на войната в Босна, засягащ особено жените.

Филмът разказва за любовта между сърбин и мюсюлманска от преди войната в Босна през 1992-1995, които след време се срещат при различни обстоятелства, когато той е армейски офицер, а тя е негова затворничка.

С наградата "Стенли Креймър" минали години са отличавани филми като "Хотел Руанда" и документалният филм на Ал Гор за глобалното затопляне "Неудобната истина". Креймър, който почина през 2001 г., е останал в историята на американското кино с филми като "Бунтът на Кейн" и "Познай кой ще дойде на вечеря".

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg