Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Филм за три дни

Филм за три дни
"Следващите три дни" - ще го помните през следващите три дни.
Cinefish.bg

Рецензии
Филм за три дни

26.11.2010, 18:21  |   Видяна: 6580  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
Преди 6 години Пол Хагис поднесе най-голямата изненада по време на връчването на наградите „Оскар”. Когато всички бяха убедени, че статуетката в категорията „Най-добър филм” ще отиде при „Планината Броукбек”, Джак Никълсън отвори плика с печелившия и бързо каза: “Crash”.

Следващите три дни, Ръсел КроуСлед това канадецът се подписа под сценариите на редица холивудски хитове като „Момиче за милиони”, „Казино Роял” и „Спектър на утехата”, режисира „В долината на Давид и Голиат”, който също се прие добре както от публиката, така и от критиката, и ето сега отново е на дневен ред с трилъра „Следващите три дни”.
Имаме Ръсел Кроу и Елизабет Банкс, които са съпрузи. Кроу е в ролята на Джон Бренън - учител, чийто живот върви безкрайно подредено и няма начин да не му се случи нещо отрицателно, за да се получи завръзката на филма.

Следващите три дни, Ръсел Кроу, Елизабет БанксСъпругата му Лара е обвинена в убийството на своя шеф /в случая жена, но думата шефка, някак не е за предпочитане/. Животът на Джон преминава цялата цветова гама от розово към тъмносиво, за да достигне непрогледно черно в момента, когато и на последна инстанция Лара е призната за извършител на убийството. Тогава Джон решава, че с цената на всичко ще намери начин да я измъкне от затвора, дори да се наложи и той да влезе там.

За Ръсел Кроу знаем, че играе или много добре, или просто добре.
В случая второто, за което вина има по-скоро сценарият. Елизабет Банкс така и не е изиграла ролята на живота си, тази в „Следващите три дни” със сигурност не е.

В поддържащите роли откриваме Лиам Нийсън, който прави приятна поява, но дотолкова, че да отбележим присъствието му и с нищо повече да не го запомним.

Следващите три дни, Ръсел Кроу, Оливия УайлдОливия Уайлд прескача от „Д-р Хаус”, за да украси набързо някоя и друга сцена. Мярка се и Брайън Денехи, чието участие винаги адмирирам, защото ми напомня за дните, в които гледахме филми на домашното видео.

Като цяло, ако искате да гледате трилър с приличен актьорски състав, без претенции за особено оригинален сценарий – този става.

Но в никакъв случай не очаквайте филмов шедьовър, който ще попадне сред номинациите за тазгодишните „Оскари”. Просто поредният трилър, който да консумирате с чаша безалкохолна напитка /няма да правим реклама/ и пуканки. Накратко ще го помните през следващите три дни.

от Здравко Григоров
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

8 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
valiospeed... Весело
1 09.01.2011, 08:23
Оценка: -1
1 гласа

При всички положения, ще си получи нужното внимание. Понеже спомена Сблъсъци… Филма изобщо не е надценен, ами успя да каже нещо много философско и дълбоко, по доста смилаем за масата начин и точно затова се появиха “майстори”, които всичко знаят да унижат филма. Той за мен е богатство, защото много други са се опитвали да кажат същото, което и слблъсъци, но не са успявали, защото са много оплетени и тежки. В това отноешние и “Въздухът, който дишам” е страхотен, въпреки че малко по-особен.

 
 
 
juliaz Неутрално
2 09.01.2011, 07:04
Оценка: -1
1 гласа

Е, Ръсел Кроу си е звезда, въпреки че аз не го харесвам. Един "Гладиатор" най му пасваше. И от там каквото и да направи винаги го сравнявам с тази роля. А да, и в "Опасен ум" добре се прави на математик-идиот. Това казват не е много лесно, а той се справи отлично.

 
 
 
ispanetza Положително
3 28.11.2010, 11:08
Оценка: 1
1 гласа

В четвъртък мисля да му се отдам!!!

 
 
 
tomazi Неутрално
4 28.11.2010, 07:05
Оценка: 0
2 гласа

НЯКОЙ ГЛЕДЛА ЛИ Е ФИЛМЧЕТО ВЕЧЕ?

 
 
 
netfocus
1 28.11.2010, 07:21
Оценка: 0
0 гласа

Фен съм на Русел Кроу, но този филм ще го подмина. Тази седмица ще отида обаче на ''Рапунцел и разбойникът''

 
 
 
nikky Положително
5 27.11.2010, 12:19
Оценка: 1
1 гласа

добро ще е филмчето

 
 
 
netfocus Весело
6 26.11.2010, 06:55
Оценка: 1
1 гласа

Това е добро: ''За Ръсел Кроу знаем, че играе или много добре, или просто добре.''

 
 
 
behwolf Неутрално
7 26.11.2010, 06:34
Оценка: 1
1 гласа

добра статия

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg