Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми ‘ен теориите за последни€ сезон на Д»гра на троновеУ

‘ен теориите за последни€ сезон на Д»гра на троновеУ
Cinefish.bg

“еми
‘ен теориите за последни€ сезон на Д»гра на троновеУ

12.04.2019, 11:42  |   ¬ид€на: 1462  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
≈дно от най-хубавите неща на култови сериали като „»гра на тронове“ е, че попул€рността им ражда толкова много фен теории, които пон€кога са доста добре обмислени и на м€сто, че се оказват легитимни и на практика интересни. Ќ€колко дни преди последни€ сезон на шоуто на тръгне на малки€ екран, ето н€кои от най-попул€рните, от една страна абсурдни, но от друга - възможни фен-теории, които се върт€т из посветените на сериала интернет форуми, които може пък и да се сбъднат ...

¬сички от фамили€та —тарк са роднини на Ѕелите Ѕродници
 
¬сички от фамили€та —тарк са роднини на Ѕелите Ѕродници

“еори€та гласи, че в миналото н€кой от фамили€та —тарк е сключил сделка с Ѕелите Ѕродници, като е взел бебе от техни€ вид и го отгледал като свое в сета на живите. “еори€та предполага и че това е причината, поради ко€то "винаги тр€бва да има н€кой от —тарк в ”интерфел" - това било част от пакта между —таркови и Ѕродниците. “еори€та е интересна и ще създаде доста гол€м обрат, но едва ли ще се реализира.

Ќощни€  рал всъщност иска бебето на —ам

Ќощни€  рал всъщност иска бебето на —ам
 
 растър, бащата на √или, пожертва всичките си синове в битките с Ѕелите Ѕродници. “ези синове всъщност станали част от т€хната арми€. Ѕебето на —ам е единствени€т от потомците на  растър, който би могъл да изб€га от тази съдба. »ма една теори€, че  рал€т на нощта и Ѕелите Ѕродници идват на юг от —тената, за да откри€т живи€ си брат, който им принадлежи. »ма смисъл в такова случване на обсто€телствата, но до сега нищо не ни подсказва, че истори€та може да тръгне в тази посока.

ѕакта на —едемте кралства ще се разпадне отново

ѕакта на —едемте кралства ще се разпадне отново
 
ѕреди ƒенерис и ƒжон предшественикът им ≈гон «авоевател€т води война срещу ¬естерос и обедин€ва седемте кралства под негово управление, като те били отделени територии, със собствени владетели и управление. Ќ€кои хора в€рват, че единствени€т начин, по който шоуто може да свърши, е ∆елезни€т трон да стане безсмислен - н€ма да има никой на трона, защото той вече н€ма да съществува. “ези царства ще станат независими отново, точно както —евера вече направи, когато номинира –об, а по-късно и ƒжон за крал на —евера. Ќо тъй като „»грата на тронове“ е частично вдъхновен от британската истори€, шансовете това да се случи са много малки в насто€щи€ политически климат.

ћъртвите членове на потеклото —тарк ще възкръснат от криптите
 
ћъртвите членове на потеклото —тарк ще възкръснат от криптите

—лед като  рал€ на нощта и арми€та му от мъртъвци се насочват към ”интърфел, н€кои хора в€рват, че мъртвите —тарки в криптите ще се „съжив€т“ - или за да се би€т с Ѕелите Ѕродници, или за да се бор€т заедно с т€х. ѕредставете си как Ќед —тарк се завръща като зло зомби ?! “ова ще бъде доста брутален обрат. Ќо е напълно абсурден.

¬естерос ще бъде унищожен напълно
 
¬естерос ще бъде унищожен напълно

¬ една от визиите си ƒенерис влиза в ƒома на безсмъртните и той се оказва с опустошена тронна зала. ћоже просто това да е метафора, но също така може да предвещава, че не само „ервената цитадела, но и целокупното кралство ще бъдат унищожени, и то веро€тно от пожар. “ова може да се случи в една от битките в борбата срещу Ѕелите Ѕродници или може би във война между ƒенерис и ÷ерсей. ћоже би пък това ще бъде дело на драконите, или ще бъде просто пожар от общонароден бунт. ¬ кра€ на краищата,  ÷ерсей вече има уклон към такъв тип унищожение. “€ наистина може да взриви цели€ проклет град.

ƒжайм ще убие ÷ерсей

ƒжайм ще убие ÷ерсей
 
¬ книгите от поредицата, по ко€то е направен сериала ÷ерсей получава пророчество, че „valonqar“ (малки€т брат) ще причини смъртта й. “€ винаги е в€рвала, че това е “ирион, но веро€тно ще е ƒжайм - той е роден след не€ и това би било доста подход€щ край на извратените им отношени€. ¬ъпреки че шоуто никога не е споменавало конкретно „валонгара“, все пак би имало смисъл да се по€ви такава сюжетна точка, ако наистина това е посоката, по ко€то върв€т и книгите…

ƒенерис и ƒжон ще имат бебе
 
ƒенерис и ƒжон ще имат бебе

¬ този момент от развитието на телевизионната истори€,  всички ще бъдат шокирани, ако ƒенерис не се окаже бременна с бебето на ƒжон. Ўоуто пусна доста дебели намеци в сезон 7 и този развой се предусеща като логическа крайна точка на паралелните пътувани€ на ƒжон и ƒенерис дотук. ≈динствената причина, поради ко€то това може да не се случи, е просто факторът време - с нахлуването на Ќощни€ крал, е трудно да се прецени дали такава сюжетна лини€ ще продължи достатъчно дълго, за да може ћайката на драконите да има дете. Ќо поне със сигурност т€ тр€бва да забременее в 8-ми сезон…

***

HBO за „»гра на тронове“ във факти и цифри


‘иналът на една ера идва и всички фенове на поредицата на HBO „»гра на тронове“ тръпнат в очакване на началото на кра€, а то идва този понеделник, 15 април. ƒокато чакаме искаме да споделим с вас н€колко любопитни факта и цифри, които показват мащаба на продукци€та през последните 9 години.

„»гра на тронове“ , чийто първи епизод бе с премиера на 17 април, 2011-та година се излъчва се в 207 държави и територии. √ледаемостта на всички сезони до момента само за ўатите е 133,1 милиона (първи сезон – 9.3 млн.; втори сезон – 11.6 млн.; трети сезон – 14.4 млн.; четвърти сезон – 19.1 млн; пети сезон – 20.2 млн; шести сезон – 25.7 млн.; седми сезон – 32.8 млн.)

— повече от 100 лиценза за излъчване по света „»гра на тронове“ е най-попул€рното заглавие в истори€та на HBO.

© 2019 HBO Europe, Inc. All rights reserved 3

«а всичките си осем сезона „»гра на тронове“ е сниман в 10 държави: —еверна »рланди€, –епублика »рланди€, ћароко, ћалта, »спани€, ’ървати€, »сланди€, ўатите,  анада и Ўотланди€. ѕървенец по брой локации за снимки е —еверна »рланди€ с цели 49. Ѕелфаст, в —еверна »рланди€ е домът на Titanic Studios, където има шест снимачни платформи, в които са изградени «имен хребет,  ралски чертог, ¬еликата септа на Ѕейлор, «алата на лицата,  ъщата на черното и б€лото, и иконичната “ронна зала.
 
ѕостпродукци€та на сезоните отнема доста седмици, чийто брой нараства с всеки следващ сезон: първи сезон – 17 седмици; втори – 21; трети – 20; четвърти – 21; пети – 22; шести – 24; седми – 30, а постпродукци€та на финални€ осми сезон отнема цели 42 седмици.

© 2019 HBO Europe, Inc. All rights reserved

© 2019 HBO Europe, Inc. All rights reserved«а всички осем сезона само в —еверна »рланди€ към редовни€ снимачен екип са ползвани 12,986 статиста.  ѕо време на осми€ сезон за различни сцени в —еверна »рланди€ са ползвани близо 2 тона гумен материал и 1.5 тона метал за оръжи€ и са излети 1,300 бойни щита. ќтделно за финалните 6 епизода са ползвани над 18 000 литра фалшива кръв, 40 километра плат за костюми; 21 000 свещи и 37 км въжета за прикрепване на различни конструкции.

«а впечатл€ващите визуални ефекти на сериала са работили 40 специализирани студиа от 13 държави, сред които от »спани€, √ермани€, Ќова «еланди€,  итай, Ўвеци€ и »нди€.

ќт четвърти сезон насам екипът, грижещ се за сценичните маски и протези изразходва близо 11 000 килограма силикон. Ќай-дългото постав€не на сценичен грим е било за актьорите, в рол€ на ƒецата на гората – цели 7 часа на човек.  Ќад 12 000 перуки са ползвани през сезоните, а финални€т вид на отличаващата се прическа на ƒенерис отнема повече от два месеца проби и тестване и седем прототипа.

«а седемте сезона до момента „»гра на тронове“ има 132 номинации за ≈ми, от които печели 47, а ѕитър ƒинклидж е носител на „«латен глобус“ за рол€та си на “ирион Ћанистър.
ѕремиерата у нас на осми€ и финален сезон на »гра на тронове“ е на 15 април – в 4:00 часа сутринта по HBO, от когато ще е достъпен и в HBO GO, и отново в 21:00 часа по HBO.

»маме един уикенд време да си припомним как се разви до момента една от най-епичните истории от света на сериалите. ¬сички 67 епизода от 7-те сезона до момента са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO.—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg