Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Фактите, които не знаете за филмите на Марвел

Фактите, които не знаете за филмите на Марвел
Фактите, които не знаете за филмите на Марвел
Cinefish.bg

Теми
Фактите, които не знаете за филмите на Марвел

16.08.2017, 10:39  |   Видяна: 1892  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
В днешната обширна кино вселена филмите на Марвел заемат голяма част. Повечето от тях са хитове още преди да излязат на екран и финансовите им резултати само надъхват продуцентите да плануват все повече продължения на всевъзможните вече франчайзи на различни поредици. Манията Марвел не обсеби само света на киното, но и редица телевизионни сериали с висока продукционна стойност вече се появяват и на малкия екран, ако въобще вече можем да го наречем така. Съвсем скоро например предстои премиерата на „The Defenders“. Преди поредната Марвел мания да обсеби публиката, нека се запознаем с малко известни факти за франчайзите на този вече обособил се жанр.Крис Евънс е отказал ролята на Капитан Америка два пъти преди да я приеме, защото много се е чудил дали да поеме такъв дългосрочен бъдещ ангажимент.
Режисьорът на „Железният човек“ бил причината Робърт Дауни да е в главната роля, въпреки че от студиото били категорично против, имайки предвид прегрешенията му с дрогата и алкохола.

В „Отмъстителите“ първоначално трябвало да има двама злодеи, защото продуцентите не били сигурни, че Локи е достатъчен, за да се изпъчи срещу толкова супергерои. Променили си мнението, когато разбрали, че той чрез манипулация ще влезе в главите на всички тях.

Отмъстителите - Марвел
 
В „Железният човек 2“ има ясна препратка към „Черната пантера“. Измислената страна Уаканда се вижда на една карта на заден план.
Освен Крис Хемсуърт, брат му Лиам също бил на прослушване за ролята на Тор. Същото важи и за Александър Скарсгард, който дори бил извикван за проба на костюми.

За подготовката на ролята си във филмите от франчайза Джеръми Ренър поискал помощта на олимпийски шампион по стрелба с лък.

Железният човек 2 - Джереми Ренър
 
Дейв Батиста прекарвал между три и пет часа всеки ден в гримьорната, за да бъде създадена визията му за „Пазители на Галактиката“, за втората част това време било намалено на 90 минути.

Космическият кораб в „Пазителите на галактиката“ се казва Милано, той е кръстен на първото гадже на героя Питър Куил – Алиса Милано.

Във всички филми от новата партида на Марвел има сцена, в която някой от всички герои се оказва с отрязана ръка. Това започнало като неумишлена препратка към „Междузвездни войни“, после се превърнало в традиция.Том Холанд разбрал, че е избран за ролята на новия Спайдър-мен от Инстаграм, докато си разцъквал профила.

На снимачната площадка на „Доктор Стрейндж“ имало астрофизик, който работил като консултант по научните и философските въпроси.

Саундтракът към „Пазителите на галактиката“ е едва вторият в историята, който регистрира повече от 1 милион копия в продажбите, след „Замръзналото кралство“.
Трябвало да използват рампи за сцените с целувки между Крис Хемсуърт и Натали Портман в „Тор: Светът на мрака“, заради голямата разлика във височината на двамата актьори.

Тор: Светът на мрака - Натали Портман, Крис Хемсуърт
 
Съществува заснет материал с героинята Капитан Марвел, който трябвало да бъде използван в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, но продуцентите се отказали от него, защото не бил правилния момент да я представят на публиката.
Не е имало кой знае каква аудио обработка, когато в постпродукцията се работило по гласа на бебето Грут в „Пазителите на галактиката“. Вин Дизел е известен с това, че имитира популярни анимационни образи от години и може да се преправя гласа много добре.

Има препратка към сериала „Развитие в застой“ във филма „Капитан Америка: Войната на героите“. Автомобилът със стълбите на семейство Блут може да бъде забелязан в една от сцените на летището. Единият от братята Русо, които са режисирали филма, бил също така замесен в създаването на няколко епизода от сериала.
 
Капитан Америка: Войната на героите

Репликата: “Той ми е приятел от работата“ в „Тор: Рагнарок“ е предложена от малчуган от фондация „Make a Wish“, подкрепяща терминално болни деца. Неговото желание било да е гост на снимачната площадка на филм на Марвел.
Уаканданският език, който се говори в „Капитан Америка: Войната на героите“ всъщност се нарича Ксоса, и е един от официалните езици в държавата Южна Африка.

ДАС

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg