Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Екшънът “Подземен свят: Пробуждане” е отново на първа позиция в българския бокс офис

Екшънът “Подземен свят: Пробуждане” е отново на първа позиция в българския бокс офис
“Подземен свят: Пробуждане” остави зад себе си три нови премиерни заглавия, и оглави отново българската бокс офис класация.
Cinefish.bg

Бокс офис
Екшънът “Подземен свят: Пробуждане” е отново на първа позиция в българския бокс офис

01.02.2012, 11:11  |   Видяна: 2082  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерната фантастична лента “Подземен свят: Пробуждане” остави зад себе си три нови премиерни заглавия, и оглави отново българската бокс офис класация. За изминалите по-малко от две седмици от премиерата, филма с Кейт Бекинсейл е спечелил общо 271 733 лева, което е напълно приличен резултат за филм-продължение, който се прожектира и в триизмерен формат.

Подземен свят: Пробуждане Франчайза “Подземен свят” се радва на значителна популярност в България, и съдейки по спечеленото до момента, четвъртата част не само ще надмине границата от половин милион лева, но и ще се превърне в най-успешния филм от поредицата. Независимо дали ще бъде на върха и следващата седмица, “Подземен свят: Пробуждане” без съмнение ще се нареди сред хитовите продукции на 2012-та година. Триизмерният филм се радва на успех и в останалата част от света – само до момента, той е натрупал 84,978,415 долара, което покрива вложените в направата му 70 милиона долара.

Мокри поръчкиПремиерният “Мокри поръчки” е на второ място в класацията, със спечелени за първия уикенд, 38 908 лева. Като към това прибавим и спечеленото от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 71 402 лева - задоволителен старт за филм, който не разчита на силна рекламна кампания, но за сметка на това може да похвали с наистина впечатляващ актьорски състав. “Мокри поръчки” няма претенции за лидерска позиция и именно заради това, постигнатото до момента съвсем не е за подценяване. Лентата не оправда очакванията в американския бокс офис (дори и самия режисьор Стивън Содърбърг изрази разочарованието си по отношение на приходите), но това по никакъв начин не влияе на българската публика и отсега може да се каже, че “Мокри поръчки” ще завърши тукашното си представяне с напълно прилични за подобен род филм резултати.

МъпетитеТрети е “Мъпетите”, който за две седмици по българските киноекрани е натрупал 103 723 лева. Въпреки че куклените герои в продукцията са доста по-популярни в западна Европа и САЩ, досегашните приходи в България са задоволителни и доказват че мъпетите имат своята лоялна публика и тук. Филмът, разбира се, няма да постави рекорди в родния бокс офис, но имайки в предвид конкуренцията той се представя достойно и без съмнение цялостното му представяне ще бъде считано за успешно.  Общите световни приходи на “Мъпетите” вече надминаха границата от сто милиона долара.

Котаракът в чизмиТриизмерната анимация “Котаракът в чизми” е на четвърта позиция в класацията. За един месец и половина по родните киноекрани, филма на Крис Милър е спечелил 1 205 260 лева, което директно го поставя сред най-успешните анимации сдобили се с киноразпространение в България. “Котаракът в чизми” надмина предварителните очаквания не само по отношение на българския бокс офис, но и по отношение на световния – само преди няколко дни, от студиото Дриймуъркс оповестиха че общите международни приходи на лентата вече са надминали границата от половин милиард долара. Съдейки по спечеленото до момента, може да се каже че “Котаракът в чизми” ще завърши българското си представяне с приходи от над един милион и половина лева.

Шерлок Холмс: Игра на сенкиПети е приключенският “Шерлок Холмс: Игра на сенки”, който за шест седмици в България е спечелил общо 906 000 лева. Режисираното от Гай Ричи продължение на хита от 2009-та година се превърна в един от редките случай в които даден филм остава в сянката на по-голям хит (в този случай триизмерния “Котаракът в чизми”), но въпреки това успява да регистрира повече от прилични постъпления в касите. Важно е да се отбележи, че “Игра на сенки” не се прожектира в триизмерен формат, което прави постигнатия успех до момента още по-впечатляващ. Ако бъде задържан достатъчно дълго на екран, филма ще има шанс да надмине границата от един милион лева.

Двойник на дяволаЕкшън-драмата “Двойник на дявола” застава на шесто място, със спечелени за премиерния уикенд 16 914 лева. Филмът на режисьора Лий Тамахори пристигна в България почти незабелязано, което и обяснява слабия му дебютен уикенд. Все пак, очакванията към продукции като “Двойник на дявола”, които не разполагат със средства за по-наситена рекламна кампания, не са големи и затова стартовите приходи на лентата съвсем не са изненадващи. Следващите две седмици ще сa от най-голямо значение за общото представяне на “Двойник на дявола” в България.

КонтрабандаКонтрабанда”, с участието на Марк Уолбърг и Кейт Бекинсейл, е на седма позиция в класацията. Криминалният екшън на Балтазар Кормакур се прожектира в България от три седмици насам и до момента е натрупал общо 138 377 лева. “Контрабанда”, се представя напълно според очакванията, и въпреки че няма да бъде запомнен като голям бокс офис хит, филма ще приключи българското си представяне с напълно прилични (за този род филми) резултати. В САЩ, лентата също се представя достойно, и само до момента е спечелила над 50 милиона долара, които покриват вложените в направата й 25 милиона.

Малката голяма пандаКитайско-германската триизмерна анимация “Малката голяма панда” заема осмо място, със спечелени за премиерния уикенд 15 676 лева. Подобно на “Двойник на дявола”, лентата на режисьора Грег Мануаринг тръгна по българските кина незабелязано и въпреки, че е анимация за детската публика в 3D-формат, тя едва ли ще може да натрупа сериозни приходи от тукашното си представяне. Ако не получи подкрепа от зрителите в следващите две седмици, “Малката голяма панда” ще се нареди сред многото предшестващи я нискобюджетни анимации (повечето от които европейски копродукции), които по една или друга причина не успяха да привлекат вниманието на по-голяма част от българската публика.

Мъжете, които мразеха женитеТрилърът “Мъжете, които мразеха жените” е девети в класацията. Продукцията с Даниел Крейг и Руни Мара е в България от близо един месец и до момента е спечелила общо 219 526 лева. Стартовите приходи на “Мъжете, които мразеха жените” не оправдаха напълно очакванията, но въпреки конкуренцията и високото си възрастово ограничение, филма успя да увеличи постъпленията си, и сега вече може да се похвали с ако не голям, то приличен резултат в бокс офиса. Границата от 500 хиляди лева едва ли ще бъде достигната, но за лента, която е само първата част от планирана нова филмова трилогия, представянето й може са счита за прилично.

Мисията невъзможна: Режим ФантомНа десето място е приключенският екшън “Мисията невъзможна: Режим Фантом”, който за близо два месеца е натрупал 874 401 лева. Пред около две седмици изглеждаше че филма с Том Круз със сигурност ще има шанс да надмине границата от един милион лева, но последвалия спад в приходите бе по-голям от очакваното, и сега може да се каже че въпреки силния старт и огромен интерес от страна на публиката, рекордната сума няма да бъде достигната. Все пак, “Режим Фантом” се представи напълно достойно и надмина многократно постигнатото от предишните три части от известната поредица. До момента по света, филма на режисьора Брад Бърд е спечелил общо 571,790,734 долара.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg