Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Документални филми ексклузивно на 18-ия София Филм Фест

Документални филми ексклузивно на 18-ия София Филм Фест
Документални филми ексклузивно на 18-ия София Филм Фест
Cinefish.bg

Филми
Документални филми ексклузивно на 18-ия София Филм Фест

24.03.2014, 12:40  |   Видяна: 1257  |   Press Release  |   ФИЛМ
ПИРАМИДИ ИЛИ НЕ: НОВ ПОДХОД КЪМ АРХЕОЛОГИЯТА

София Филм Фест е първият филмов фестивал, който откликва на огромния интерес по темата за Босненските пирамиди и новия подход към тях в археологията.

ПИРАМИДИ ИЛИ НЕ: НОВ ПОДХОД КЪМ АРХЕОЛОГИЯТАКогато през 2005 г. американският доктор по антропология, босненецът Семир Османагич се осмелява да твърди, че няколко хълма около градчето Високо на трийсетина километра от Сараево са древни пирамиди, светът не е подготвен за такова провокативна идея.

Днес, през 2014 г., част от това, което се крие под зелените босненски хълмове, е изровено на бял свят с помощта колкото на учени и археолози, толкова и на доброволци и ентусиасти. Съмненията и споровете продължават, но светът е променен. На различни места по земята започват да „изникват“ структури, за които се предполага, че са пирамиди.

ПИРАМИДИ ИЛИ НЕ: НОВ ПОДХОД КЪМ АРХЕОЛОГИЯТАВ Босна от няколко години вече се говори за енергийни трансмисии от или към пирамидално оформените структури, каквото и да представляват те. Прочистена беше мрежа от тунели под земята, водещи към предполагаемите пирамиди. Направиха се редица сериозни изследвания в престижни световни лаборатории, които датираха находката на между 20 и 30 хиляди години. Основното, което даде Босна на света, е новият подход към археологията. Работи се с професионалисти, разбира се, но огромна част от работата е извършена на доброволни начала.

ПИРАМИДИ ИЛИ НЕ: НОВ ПОДХОД КЪМ АРХЕОЛОГИЯТАФилмите, посветени на босненските пирамиди, задават въпроси и отстояват различни позиции – за и против. Те запечатват и определен момент в работата по разкопките, но събитията се развиват бързо, научните заключения се увеличават и темата е по-жива отвсякога. Затова след прожекциите са предвидени дискусии, които да представят последното развитие на нещата, да отговорят на някои въпроси и да поставят други.

Заповядайте на специалните прожекции и дискусии водени от Боб ван де Санде, един от първите доброволци на археологическите разкопки на Босненските пирамиди и Вера Петрова, журналист и писател посветила две години в обиколки на пирамиди по света.

26 март, 18,15 ч., Евросинема: „Космогонията на трите свята“ (Перу)
27 март, 18,15 ч., Евросинема: „Най голямата заблуда в историята?“ и „Босненските пирамиди“ / дискусия


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg