Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Джеймс Камерън за 3D варианта на филма „Титаник".

Джеймс Камерън за 3D варианта на филма „Титаник.
„Похарчихме 18 млн. долара, а проектът трябва да е готов за една година".
Cinefish.bg

Артисти
Джеймс Камерън за 3D варианта на филма „Титаник".

13.09.2011, 16:27  |   Видяна: 3631  |   stand.bg  |   АРТИСТ
В ексклузивно интервю за TechRadar.com той обясни, че превръщането на традиционен филм в триизмерен не е никак приятно занимание.

Джеймс Камерън за 3D варианта на филма „Титаник".„Самият процес не ми доставя удоволствие", беше категоричен Камерън. „Докато Винс (бел.ред. Винс Пейс - съосновател на Cameron-Pace Group) и аз гледаме с радост заснемането на триизмерни кадри, приспособяването на обикновен филм към 3D формата е точно обратното. Това е доста скучен процес на субективно създаване на дълбочина. Работата вече продължава пет месеца и всички, които работят с мен, малко по малко започват да ми четат мислите. С времето става по-лесно, но аз продължавам да гледам лентата кадър по кадър и си водя бележки за дълбочината."

„Това трябва да е по-отблизо, това от по-далеко, тук няма достатъчно пълна дълбочина, малко повече обем тук и там... просто няма край! Определено затъпяваш, все едно да косиш ливада с нокторезачка", разказва режисьорът.

Камерън разкри и колко време и пари са инвестирани в задълбочаването на преживяването „Титаник": „Похарчихме 18 млн. долара, а проектът трябва да е готов за една година".

„Сблъсъкът на титаните"
е пример за класическа грешка. Те се опитаха за направят триизмерната версия като пост-продукция - редактиране на звука и такива неща. Не става така. Режисьорът трябва да е напълно въвлечен в процеса, необходими са време и пари, за да се получи наистина добре."

„Титаник 3D" излиза по кината в Щатите на 6 април 2012 г.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg