Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Джейк Джиленхол ще изиграе двете главни роли в криминалния трилър “Враг”

Джейк Джиленхол ще изиграе двете главни роли в криминалния трилър “Враг”
Номинираният за “Оскар” актьор от “Планината Броукбек”, Джейк Джиленхол, ще вземе участие в трилъра “Враг”
Cinefish.bg

Филми
Джейк Джиленхол ще изиграе двете главни роли в криминалния трилър “Враг”

20.03.2012, 10:39  |   Видяна: 1759  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Номинираният за “Оскар” актьор от “Планината Броукбек”, Джейк Джиленхол, ще вземе участие в трилъра “Враг”, чиито сценарий е базиран на написания от автора Хосе Сарамаго роман “Двойникът”. Джиленхол ще изпълни двете главни мъжки роли в лентата, на учител по история и на млад актьор, а режисьор ще бъде канадеца Денис Виленьов, познат най-вече с работата си върху драмата от 2010-та година “Изпепелени”.

Снимките на “Враг” се очакват да започнат още тази година, а източници от компанията Pathé заявиха, че филма ще бъде “мрачен и суров трилър с неочаквани обрати и интересни персонажи.”

Номинираният за “Оскар” актьор от “Планината Броукбек”, Джейк Джиленхол, ще вземе участие в трилъра “Враг”, чиито сценарий е базиран на написания от автора Хосе Сарамаго роман “Двойникът”.Действието на лентата ще се развива в безименен съвременен метрополис, а сюжета ще разказва за изтормозен от живота учител по история, който докато гледа нает на DVD комедиен филм открива че един от поддържащите актьори е негов идентичен двойник. Твърдо решен да намери този човек, той тръгва на дълго пътуване което от своя страна дава началото на серия от непредвидими събития, които променят животите и на двамата мъже.

Режисьорът Денис Виленьо: “Джейк (Джиленхол) е възможно най-добрия актьор за тези две роли. С изпълненията си в “Дони Дарко” и “Първичен код” той доказа че може да се справя по невероятен начин с трудни роли на хора, които имат тежки вътрешни терзания. Веднага след като прочетох сценария на “Враг” се сетих за него и бях въодушевен от идеята да го видя в тези две роли. Проектът има голям потенциал и с актьор като Джейк аз вярвам че ще се получи нещо доста интересно.”

Преди няколко седмици Виленьов бе избран да режисира Хю Джакман в екшъна “Затворници”, но режисьора обяви официално, че първо ще заснеме “Враг”, и едва след това ще се насочи към лентата с Джакман.

За момента, Джейк Джиленхол е единствения актьор чието име се свързва с филмовата адаптация на романа “Двойникът”, но кастингите за останалите роли протичат в момента и до няколко седмици ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към проекта.

Адаптираният сценарий на криминалния трилър е написан от Хавиер Гюлон (“Момичетата никога не се обаждат”), а освен режисьор Денис Виленьов ще бъде и продуцент, заедно с Джейк Джиленхол.

Снимките на “Враг” ще започнат малко по-късно тази година, а завършения филм ще тръгне по кината в средата на 2013-та.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg