Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Дженифър Лоурънс ще изпълни главната роля във фантастичния “The Hunger Games”

Дженифър Лоурънс ще изпълни главната роля във фантастичния “The Hunger Games”
Дженифър Лоурънс - с главна роля в “The Hunger Games”
Cinefish.bg

Артисти
Дженифър Лоурънс ще изпълни главната роля във фантастичния “The Hunger Games”

14.03.2011, 11:34  |   Видяна: 3826  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Младата актриса Дженифър Лоурънс, която бе номинирана за тазгодишните награди “Оскар” в категорията “Най-добра актриса” за филма "Зимен дар", ще подпише договор за участие в дългоочакваната фантастична продукция “The Hunger Games”.

Филмът ще бъде базиран на публикуваната през 2008-а година едноименна новела на авторката Сюзън Колинс, чиито огромен успех сред младите читатели може да се сравнява единствено с този на “Здрач”.

Младата актриса Дженифър Лоурънс, която бе номинирана за тазгодишните награди “Оскар” в категорията “Най-добра актриса” за филма "Зимен дар", ще подпише договор за участие в дългоочакваната фантастична продукция “The Hunger Games”.The Hunger Games” е само първата част от общо трите научнофантастични новели на авторката, и според variety.com, намерението на студиото Lions Gate Entertainment е да създаде съвсем нов франчайз, пригоден най-вече за младата аудитория - франчайз, който според наблюдатели има всички шансове да повтори успеха на филмовите екранизации на “Здрач”.

За режисьор на “The Hunger Games” бе избран създателя на хитовете “Плезънтвил” и Воля за победа”, Гари Рос, който в продължение на няколко месеца бе в търсене на актриса за главната роля във филма.

Въпреки многото слухове относно това кои актриси са се явили на кастинг за ролята, източници близки до проекта заявиха, че основните кандидатки са били Дженифър Лоурънс, Хейли Стенфелд (“Непреклонните”), Емили Браунинг (“Призрачен кораб”) и Абигейл Бреслин (“Мис Слънчице”).

Въпреки че все още не е подписала договор, Дженифър Лоурънс се е срещнала няколко пъти с продуцентите и режисьора, и тази се седмица се очаква участието й в “The Hunger Games” да бъде потвърдено официално.

Действието на филма ще се развива в недалечното бъдеще, а сюжета ще се фокусира върху младата Катнис Евърдийн (Дженифър Лоурънс), която заедно с майка си и по-малката си сестра, живее в най-бедния от дванадесетте района на Панем – малка държава, образувана от неунищожените градове на вече бившите Съединени Американски Щати.

Всяка година чрез лотария, която се провежда във всеки един от районите, управниците на Панем избират по едно момче и по едно момиче, които трябва да се състезават в безмилостното телевизионно предаване “The Hunger Games”. Правилата на тази игра, местоположението й и нейната публика се сменят постоянно, но едно нещо е винаги гарантирано – всеки един от участниците е обречен на смърт.

Когато сестрата на Катнис е избрана чрез лотарията, младото момиче решава да заеме мястото й. Разчитаща единствено на помощта на съотборника си Пийта Меларк, Катнис попада в жесток свят в който човешкия живот не значи нищо.

Основни кандидати за ролята на Пийта Меларк са актьорите Алекс Петифер (“Аз съм номер четири”) и Джош Хътчерсън (“Пътуване до центъра на Земята”). Тъй като снимките на “The Hunger Games” започват малко по-късно тази година, в следващите няколко седмици се очаква Lions Gate Entertainment да разкрие и цялостния актьорски състав на филма.

Адаптираният сценарий на продукцията е дело на Били Рей (“Войната на Харт”) и авторката на книгата Сюзън Колинс, а продуценти ще бъдат Нина Джейкъбсън (“Мравката Z”) и Али Шиърмур (“Невъзможно завръщане”).

Снимките на “The Hunger Games” започват в началото на лятото, а световната премиера ще се състои на 23-ти март, следващата година.

deadline.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg