Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Дженифър Хъдсън ще бъде Арета Франклин

Дженифър Хъдсън ще бъде Арета Франклин
Дженифър Хъдсън ще бъде Арета Франклин
Cinefish.bg

Артисти
Дженифър Хъдсън ще бъде Арета Франклин

29.01.2018, 09:37  |   Видяна: 1223  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Едва ли има по-гласовита актриса от Дженифър Хъдсън. Така смята и самата Арета Франклин, която избра именно звездата от „Мечтателки“ да играе нея в биографичен филм за живота й.

От години в Холивуд се говори за създаването на такъв филм, който ще бъде продуциран от MGM. Феноменалната кариера на Франклин продължава повече от шест десетилетия – от невръстна госпъл певица до последния й албум „A Brand New Me: Aretha Franklin“ заедно с Кралската филхармония, излязъл през миналата година.

Хитовете й са безкрайно много, а сред тях е и версията по Отис Рединг на „Respect” – феминистки химн, превърнал я в икона в борбата за граждански права и възприет за символ на различни женски движения. Тя е един от най-почитаните артисти в историята на наградите „Грами“, приета е в Рокендрол залата на славата и е отличена с президентски Медал на свободата.

Продуценти на бъдещия филм ще са Скот Бърнстийн („Бандата от Комптън“) и Харви Мейсън, Мл., който е работил с Франклин и е продуцент на саундтраците към „Ела, изпей“, „Перфектният ритъм 2“ и „Мечтателки“. Именно за последния филм Хъдсън спечели „Оскар“ и нищо чудно тя да повтори успеха си след премиерата на биографичната лента за кралицата на соула, за която от MGM вече трескаво издирват режисьор и сценарист. 

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg