Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дивият свят на Патрик Арий

Дивият свят на Патрик Арий

Patrick Aryees Wild World 2023
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Viasat Nature представя най-чудните кътчета на Земята в ДИВИЯТ СВЯТ НА ПАТРИК АРИЙ

Защо някои дълбоководни обитатели светят в тъмното? Как някои пустинни животни се справят без вода? Защо някои животни могат да живеят стотици години? И какво, за бога, става с птицечовката?

Последвайте известния британски биолог и изследовател Патрик Арий, докато пътува по света. „Дивият свят на Патрик Арий“, който дебютира по най-зеления канал от семейството на Viasat World – Viasat Nature – на 20 март, понеделник, отвежда зрителите към отговорите на някои големи въпроси за нашия необятен природен свят.

От джунглите на Коста Рика до горите на Британска Колумбия и от върховете на дърветата до невидимия свят под краката ни Патрик разкрива сложната мрежа от взаимодействия, които свързват най-малките същества с най-могъщите месоядни животни на планетата. По пътя си той изследва как всяко смущение в една екосистема може да има широкообхватни последици за видовете в нея. Патрик си партнира с местни активисти и изследователи, които разкриват вдъхновяващи истории за биоразнообразието и възстановяването на околната среда.

В първия епизод Патрик изследва една от най-разстроените екосистеми на Земята: Големите равнини на Северна Америка. Една история по-специално привлича вниманието му. Той е решен да разбере сложната мрежа, която свързва прерийните треви и торните бръмбари с бизоните и могъщата мечка гризли.
След това се отправя към Британска Колумбия за годишното ловене на сьомга. Грандиозна миграция, която не само осигурява оцеляването на този вид, но и поддържа и цялата екосистема на горите. Патрик се присъединява към местни изследователи, за да стане свидетел от първа ръка на този променящ се пейзаж, където броят на сьомгата в сериозен спад.

В епизод трети виждаме Патрик да пътува до отдалечен национален парк в Коста Рика, за да стане свидетел на „аррибада“, ежегодното масово гнездене, при което хиляди морски костенурки излизат на брега, за да снасят яйцата си. Но има обрат. Събитието привлича и друго емблематично създание - ягуарите - които идват на лов. А това може да е лоша новина за застрашените костенурки.
 
За последния епизод Патрик навлиза по-дълбоко в джунглата на Коста Рика. Опустошителните суши и наводнения оказват катастрофално въздействие върху броя на насекомите. И Патрик е решен да разбере колко всеобхватно се усеща този спад на популацията. Както се оказва, променящите се климатични модели оказват пряко въздействие върху всеки вид в този забележителен хабитат. Но има надежда.

Открийте „Дивият свят на Патрик Арий“ - по Viasat Nature, понеделник, 20 март от 21:00 часа


Коментари (0)
|
Коментирай »


Жанр: Телевизионно предаване
2023 / 0 минути

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Дивият свят на Патрик Арий (2023)

Patrick Aryees Wild World
 
 

Трейлъри

 

Рицарите на зодиака,Knights of the Zodiac - Рицарите на зодиака Рицарите на зодиака,Knights of the Zodiac - Рицарите на зодиака Злите мъртви: Пробуждане,Evil Dead Rise - Злите мъртви: Пробуждане
Dungeons and Dragons: Разбойническа чест,Dungeons and Dragons - Dungeons and Dragons: Разбойническа чест Ренфийлд,Renfield - Ренфийлд СУЗУМЕ,Suzume no tojimari - СУЗУМЕ
На север,To the North - На север Красиво бедствие,Beautiful Disaster - Красиво бедствие Разкажи го като жена,Tell It Like a Woman - Разкажи го като жена

  1. 4.
    Mavka The Forest Song,Mavka: The Forest Song - Mavka The Forest SongMavka The Forest Song От 9 юни в кината
  2. 5.
    Заешко училище,Rabbit School: Guardians of the Golden Egg - Заешко училищеЗаешко училище От 12 април в кината
  3. 6.
    Моят чичо Любен,My Uncle Lyuben - Моят чичо ЛюбенМоят чичо Любен Кой е Любен Стоев и как той се превр... 
Cinefish.bg Cinefish.bg