Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Диагноза: Биполярна депресия

Диагноза: Биполярна депресия

Diagnosis Bipolar 2010
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

До 90-те години на миналия век, биполярното разстройство се смяташе за заболяване на възрастните хора. Днес, обаче, повече от 800 000 деца са с диагнозата на това заболяване.

Заснетият за около 9 месеца, документален филм „Диагноза: Биполярна депресия”, разказва за ежедневните драми на пет семейства търсещи „отговори”. В три от тях има повече от едно дете с диагноза „биполярна депресия”.

В допълнение към интервютата с родителите, филмът включва домашни видео кадри, както и интервюта с експерти в областта, като медицинския директор на американския националния съюз по психични болести д-р Кен Дъкуорт, детския психиатър д-р Питър Герарди,  директора на болницата за детски биполярни изследвания в Масачузетс и директора на американския национален институт за психично здраве д-р Елън Лийбенлъфт.

На възраст от 8 до 15 години, децата страдат от суицидни пориви, хипер сексуалност, повтарящи се кошмари и тежки изблици. Всички те приемат нови лекарства, които са опасни и с непредсказуеми странични ефекти, тъй като не са одобрени за деца от американската Комисия за храните и лекарствата.

Но без тях прогнозата за бъдещето е мрачна - висок процент на самоубийства, промискуитет, депресии и наркомании – точно това създава у родителите чувството, че за тях почти няма други възможности. Една от майките споделя: "Чувствам се сякаш живеем на остров, който никой не би желал да посети никога."


Коментари (0)
|
Коментирай »


Жанр: Документален
2010 / 0 минути
Режисьор: Дейвид Хейлбронър, Кейт Дейвис

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
1
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Диагноза: Биполярна депресия (2010)

Diagnosis Bipolar
 
 

Трейлъри

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg