Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Дейвид Морз - Артист

Артист - Дейвид Морз, David Morse

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
Среден резултат: 45/100

Дейвид Морз - Артист

David Morse
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
07.04.2021  |   синефиш.бгДейвид Морз отдавна е сред най-уважаваните актьори на своето поколение. Морз прави дебюта си с получилата положителни отзиви драма на Ричард Донър „Inside Moves.” Впоследствие снима два филма под режисурата на Шон Пен – „Индиански бегач” и „На кръстопът”, като за последния получава Номинация за наградата Независим дух за Най-добър поддържащ актьор.

Сред по-скорошните му роли са кратка поява в получилата "Оскар" драма на Катрин Бигълоу „Войната е опиат”, както и в „Шанхай” на Микаел Хафстрьом в компанията на Джон Кюсак и Гонг Ли.

Морз прави изключително изпълнение в независимата драма „The Slaughter Rule”, в която участва и Райън Гослинг. Сред останалите му филми са „Сърца в Атлантида” на Скот Хикс с Антъни Хопкинс и Хоуп Дейвис; „Зеленият път” на Франк Дарабонт; спечелилият Златна палма в Кан „Танцьорка в мрака” на Ларс фон Трир; трилърът на Тейлър Хакфорд „Доказано жив” в компанията на Ръсел Кроу и Мег Райън.

Богатата му кариера включва още „16 пресечки”, „Скалата”, „Луди в Алабама”, „Парламентьорът”, „12 маймуни”, „Добрият син” и „Дистърбия.”

В минисериала на HBO „Джон Адамс” участва редом с Пол Джамати и Лора Лини в ролята на Джордж Вашингтон, за която получава номинация за награда Еми за Най-добра поддържаща роля. Паметно е и участието му като противник на Хю Лори в няколко епизода от хитовата поредица „Доктор Хаус.”

Морз все още е може би най-известен с ролята си на д-р Джак Морисън в спечелилата награда Еми драма „St. Elsewhere”.

Актьорът се радва и на изключително успешна театрална кариера, която включва роли в Бродуейската адаптация „На кея”; участие в получилата Пулицър драма на Пола Вогъл „Как се научих да кормувам”, за което печели редица престижни награди; „За мишките и хората” на сцена в Ел Ей. Наскоро участва в номинирата за Тони пиеса „The Seafarer”, режисирана от Конър Макферсън.


Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Август
1. Мерве Офлаз
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
97/100
2. Велислав Павлов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
69/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg