Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Дейвид Линч и Джина Дейвис с почетни „Оскар“-и

Дейвид Линч и Джина Дейвис с почетни „Оскар“-и
Cinefish.bg

Артисти
Дейвид Линч и Джина Дейвис с почетни „Оскар“-и

04.06.2019, 09:40  |   Видяна: 612  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Вече са ясни тазгодишните носители на почетните награди на Американската кино академия. Сред тях са режисьорите Дейвид Линч и Лина Вертмюлер, както и актьорите Джина Дейвис и Уес Стъди. Те ще получат своите отличия на бляскава церемония на 27 октомври.

Линч, Вертмюлер и Стъди ще бъдат отличени с почетни статуетки „Оскар“, а Дейвис ще получи хуманитарната награда, на името на Джийн Хершоу. Изборът на тези творци е отражение на желанието на Академията да отличава не само американци, а и да демонстрира разнообразие в избора си.

Дейвид Линч и Джина Дейвис с почетни „Оскар“-и

Вертмюлер е едва четвъртият неамерикански режисьор с престижното отличие, след Агнес Варда, Хайо Миадзаки и Жан-Люк Годар. Тя е първата жена режисьор, номинирана за „Оскар“ в далечната 1976 г. за своя шедьовър „Seven Beauties“.

Уес СтъдиСтъди, който се гордее със своите чероки корени, участва в повече от 30 филма. Той често играе индианци на екрана, като една от най-известните му роли е в „Танцуващият с вълци“. Участва също в „Последният мохикан“, „Жега“ и „Аватар“.

Линч е култов режисьор, с три номинации за „Оскар“ за шедьоврите „Човекът слон“, „Синьо кадифе“ и „Мълхоланд Драйв“. Сред най-големите му постижение безспорно е сериала „Туин Пийкс“, който наскоро се сдоби с продължение.

Дейвид Линч и Джина Дейвис с почетни „Оскар“-иЕдинствена от всички с „Оскар“ до момента е Дейвис. Тя го печели за участието си във филма „Турист по неволя“ от 1988 г. Напоследък звездата от „Телма и Луис“ е сред най-упоритите защитници за равноправието на представителите на двата пола в Холивуд и основа своя неправителствена организация, чиято цел е да премахне предразсъдъците и стереотипите при представянето на жените в шоубизнеса, както и да се бори за разнообразие от женски роли.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg