Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Дейвид Финчър и Гари Олдман с общ проект

Дейвид Финчър и Гари Олдман с общ проект
Cinefish.bg

Филми
Дейвид Финчър и Гари Олдман с общ проект

11.07.2019, 10:54  |   Видяна: 686  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
От премиерата на последния му филм „Не казвай сбогом“ изминаха цели пет години. Ето че Дейвид Финчър ще се завърне отново на режисьорски стол с един проект, който разработва от години. А освен това ще работи с актьор от класата на Гари Олдман, който ще е в ролята на легендарния сценарист Херман Дж. Манкевич.

 Дейвид Финчър и Гари Олдман с общ проект

Mank“ ще е филм за Манкевич, работил по много класически заглавия, включително „Магьосникът от Оз“. Най-голяма популярност му носи сценария на „Гражданинът Кейн“, признат за един от безспорните шедьоври на седмото изкуство. По него Манкевич работи с Орсън Уелс, като двамата печелят „Оскар“ за оригинален сценарий.

Новият филм е толкова присърце на Финчър, защото сценарият му е дело на неговия баща Хауърд Финчър. Той го завършва малко преди смъртта си през 2003 г. Всъщност режисьорът на „Седем“ от тогава се опитва да заснеме филма, но държи той да бъде черно-бял и това се оказва голям проблем за някои от големите студиа в Холивуд. Сега обаче режисьорът си намери подходящ партньор в лицето на Netflix.

 Дейвид Финчър и Гари Олдман с общ проект

Финчър ще продуцира „Mank“, заедно с Кийн Чафин и дългогодишния партньор на Олдман Дъглас Урбански, участвал в един от най-известните филми на прочутия режисьор – „Социалната мрежа“. Снимките трябва да започнат през ноември в Лос Анджелис.

Олдман, който получи „Оскар“ за ролята си на Уинстън Чърчил в „Най-мрачният час“, наскоро приключи снимките на новия филм на Стивън Содърбърг „The Laundromat“. Предстои ни да го видим и в трилъра с Ейми Адамс „The Woman in the Window“, чиято премиера бе отложена за 2020 г.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg