Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Дейвид Бауи посмъртно удостоен с 5 награди „Грами“

Дейвид Бауи посмъртно удостоен с 5 награди „Грами“
Дейвид Бауи посмъртно удостоен с 5 награди „Грами“
Cinefish.bg

Артисти
Дейвид Бауи посмъртно удостоен с 5 награди „Грами“

13.02.2017, 10:19  |   Видяна: 580  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Британският музикант, певец, композитор, продуцент и актьор Дейвид Бауи беше удостоен с пет награди „Грами“ посмъртно. Това стана на 59-та церемония по връчването на престижните призове. Събитието се провежда в Лос Анджелис.

Той е създател на глем рока и на музикалните видео клипове – такива-каквито ги познаваме днес. Култовият творец почина миналата година от рак. Бауи започва да се занимава с музика още от 13-годишен. Добива голяма популярност през 1969 г. с песента Space Oddity ("Спейс Одити"), която става хит във Великобритания.

През 1972 г. Бауи се превъплъщава в анекдотичната фигура Ziggy Stardust ("Зиги Стардъст"), това е и заглавието на албума, който издава. Последната изява на легендарния музикант на живо беше през 2006 г. в Ню Йорк.

Той има проблеми с наркотиците през 70т-те години на ХХ век. По това време, изпълнителят прави и първата си роля за киното във филма Man Who Fell to Earth ("Човекът, който падна на земята") през 1976 год.

През 2004 г. списанието "Ролинг Стоун" класира Дейвид Бауи на 39-то място в класацията на "100-те най-велики артисти на всички времена".
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg