Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Десислава Бакърджиева - Артист

Артист - Десислава Бакърджиева, Desislava Bakardjieva

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
10
Гласувай:
Среден резултат: 73/100

Десислава Бакърджиева - Артист

Desislava Bakardjieva
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
14.03.2019  |   синефиш.бгДесислава Иванова Бакърджиева e родена е на 4.12. 1978 г. в София – актриса.
Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2001 година в класа на проф. Енчо Халачев. Работи в театрите  „Сълза и смях“, Народен театър „Иван Вазов“ и др.

Театрални роли: Дойката („Ромео и Жулиета” – У. Шекспир), Босилка („Вражалец” – Ст. Л. Костов), Катерина („Преспанските камбани” – Д. Талев), Ана Петровна  („Иванов” – А. П. Чехов), Клариче  („Кралят елен” – К. Гоци) и др.

Участва в телевизионни предавания и сериали, сред които: „Църква за вълци“, „Тя и той“, „Клуб НЛО“, „Вечерното шоу на Азис“ др.

В киното се е снимала в: „Пътуване до морето“ — реж. Станислав Дончев, „Огледалото на дявола“ — реж. Николай Волев, „Алеф“ — реж. Джани Лепре и др.
Десислава Бакърджиева става популярна след участието си в хитовия сериал на БТВ „Стъклен дом”, където влиза в образа на красивата секретарка на Мола - Нели. Бакърджиева се отличава със завладяващ чар и естествена неподправена красота. Близките й споделят, че е амбициозна и перфекционист; бързо се ядосва и бързо й минава;  изключително критична към себе си;  много доверчива; борбена.

Приятелите й я описват като луда, весела и изключително емоционална, но без чувство за хумор. Режисьорите, с които е работила споделят, че е отговорна, коректна и отдадена на работата си. Проф. Енчо Халачев, който е направлявал талантливата актриса докато е навлизала в актьорското изкуство казва, че е интересен и изключително добър човек, а усмивката й винаги е на лицето й. Безкрайно работлива, отдадена и любознателна, тя е уверен партньор на сцената и верен приятел в живота. Десислава Бакърджиева е сред актрисите, които се отличават с висок професионализъм и никога не си позволява да недоволства, а се потапя в живота на образа, който трябва да представи.

Любовта й към сцената се заражда още на четири годишна възраст, когато за първи път в „Зала 1” на НДК и е предоставена възможността да изпее детска песничка. След като свършва с изпълнението си малката Десислава не желае да слезе сцената. В рода си няма близки с афинитет към актьорското изкуство и пътят й към професионалната сцена не е никак лесен, но тя не се отказва. Разбира се нищо не й идва даром, а напротив работи усърдно и старателно за да заслужи уважението на колегите си и възхищението на публиката.

След прощъпулника си на сцената в НДК през 1988 се явява на изпитите в театралната студия на проф. Венцислав Кисьов в Нов Драматичен театър „Сълза и смях“, където е приета. Същата година започва да озвучава детски приказки към програма „Христо Ботев” на Българското национално радио под ръководството на Минчо Събев. През 1997 се явява на изпитите по актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и е приета в класа на проф. Енчо Халачев, за който актрисата винаги говори с много любов и уважение. От проф. Халачев споделя, че е научила да не се отказва; да не се самонаблюдава; да не изпада в състояния защото действието помага на образа да се развива и да не забравя, че винаги има партньор на сцената, дори когато е сама. Днес актрисата споделя, че продължава да се учи и от своите колеги актьори, с които работи на театралната сцена и пред камерата. Сред тях са Стефан Данаилов, Цветана Манева, Васил Михайлов, Николай Костадинов, Мариус Куркински, Златина Тодева, Рени Врангова, Кръстьо Лафазанов, Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Любомир Нейков и мн.др.

Малко хора знаят, че на пръв поглед крехката актриса всъщност е носител на черен колан по карате, а след като се дипломира актьорско майсторство отива в Берлин, Германия където в продължение на две години се обучава за стилист от самия Рене Кох и Kryolan.

Поговорката на Десислава Бакърджиева: Постигай върховете, но не се възгордявай и никога не забравяй от къде си тръгнал.

Роли в киното

- „Пътуване до морето“ — режисьор Станислав Дончев
- „Огледалото на дявола“ — режисьор Николай Волев
- „Алеф“ — режисьор Джани Лепре
- „Хитмен“ — режисьор Ксавие Жане

Роли в телевизията
Участва в телевизионни предавания и сериали, сред които:
- „Църква за вълци“
- „Тя и той“, BTV
- „Клуб НЛО“, БНТ
- „Стъклен дом“

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Март
1. Красимир Бачков
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
2. Стефан Младенов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
87/100
3. Апостол Карамитев
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
85/100
4. Калина Ивановa
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
5. Джон Бон Джоуви
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
78/100
6. Ален Делон
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
68/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg