Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Дамяница” - партньор на „Годишните награди за българско филмово изкуство 2008”

„Дамяница” - партньор на „Годишните награди за българско филмово изкуство 2008”
Филмовите дейци, официалните лица, журналистите и всички присъстващи ще се насладят на изобилие от асортимента първокласни вина с известната българска марка No Man’s Land
Cinefish.bg

Теми
„Дамяница” - партньор на „Годишните награди за българско филмово изкуство 2008”

27.07.2009, 16:02  |   Видяна: 1589  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Винарна “Дамяница” щe се погрижи за доборото настроение на гостите на коктейла по повод Годишните награди за българско филмово изкуство 2008, който ще се състои веднага след церемонията по връчването, в престижния ресторант Sky Plaza.

Филмовите дейци, официалните лица, журналистите и всички присъстващи ще се насладят на изобилие от асортимента първокласни вина с известната българска марка No Man’s Land /Ничия земя/.

Вината с марка No Man’s Land вече традиционно се свързват с киното. По този повод собственикът на винарна “Дамяница” Филип Харманджиев казва: „И киното, и виното не познават границите. В киното и виното човек се пренася в един по-добър свят - свят на емоции, усещания, спомени, нови впечатления. Виното е послание в бутилка, също както на целулоидната лента се запечатва частица от живота”.

Не случайно No Man’s Land беше напитката на приемиерите на двата най-нашумели напоследък и спечелили международни награди български филма - “Дзифт” и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

Известно е, че „Дамяница” е и дългогодишен партньор с престижния кино форум София Филм Фест още от 2002 г., когато е учредена и наградата No Man’s Land за най-добър балкански филм. Първият й носител е режисьорът на едноименния филм No Man’s Land - Данис Танович.

Популярната марка се появява за 1-ви път на пазара през 2000 г. с реколта 1998, родена на девствената територия зад “кльона”, в десеткилометровата гранична зона между България и южните й съседки, направена от лозя, които са израснали в тази “Ничия земя”. Тясната ивица, която преди разделяше световете на социализма и капитализма, е екологичен рай - без замърсяване, със запазена растителна и животинска среда, където лозята се къпят в слънце. Резултатът е сочно, богато на плодов аромат грозде, което дава вина с изключителен характер.

В марката No Man’s Land присъстват вина от различни категории, подходящи за различни поводи. Те са спечелили множество награди от престижни международни конкурси, като най-скорошна е златен медал от Mundus Vini 2008 за КОМЕТА-No Man’s Land.

„Дамяница” участва само на международни винени състезания с международни журита, тъй като само в силна конкуренция и с неутрални и професионални международни дегустатори наградите са ценни и престижни”, отбелязва Филип Харманджиев.

„Дамяница” АД е един от водещите винопроизводители в България. Произвежда вина главно в категорията от премиум нагоре, които да са харесвани от космополитния любител на виното. Подходът за всяка една партида вино е индивидуален, с цел минимални обработки, които в най-голяма степен да покажат природата на продукта.

Най-известни марки на винарна “Дамяница” са No Man’s Land, ReDark и Uniqato. Те получават добър прием в САЩ, Китай, Малта, Финландия, Дания, Германия, Чехия, Франция, Канада, Холандия, Белгия.Още новини:
Джеймс Макавой потвърди за "Wanted 2"
Мики Рурк на премиерата на "Гадни копилета" в Лондон
"G-Force: спасителен отряд" оглави американския бокс офис
Звезди от "Изгубени" ще се женят
Джони Деп и в четвъртата част на "Карибски пирати"
Хавиер Бардем няма да се снима в продължението на "Уолстрийт"
Бионсе обсесия

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg