Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Дълбок хоризонт" - първа снимка и информация за драмата с Марк Уолбърг

Дълбок хоризонт - първа снимка и информация за драмата с Марк Уолбърг
"Дълбок хоризонт" - първа снимка и информация за драмата с Марк Уолбърг
Cinefish.bg

Филми
"Дълбок хоризонт" - първа снимка и информация за драмата с Марк Уолбърг

19.05.2015, 09:28  |   Видяна: 1720  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
След успешната си обща работа по "Четирима братя", "Снайперист" и блокбастъра "Трансформърс: Ера на изтребление" номинирания за "Оскар" Марк Уолбърг и продуцента Лоренцо ди Бонавентура отново обединяват сили. Този път двамата работят по високобюджетната екшън-драма "Дълбок хоризонт" ("Deepwater Horizon"), чиито сценарий черпи вдъхновение от предизвикалата бурни реакции екологична катастрофа в мексиканския залив през 2010-та година.

Снимките на продукцията започнаха преди три седмици, а за режисьор беше избран създателя на "Бойни кораби" и "Ханкок" Питър Бърг. За 53-годишния Бърг и Марк Уолбърг това е второ общо сътрудничество след успешната военна драма "Последният оцелял".

"Дълбок хоризонт" - първа снимка и информация за драмата с Марк Уолбърг

Световната премиера на "Дълбок хоризонт" ще се състои през втората половина на 2016-та година, но от студията Lionsgate и Di Bonaventura Pictures не губят време и малко по-рано днес разпространиха първата официална снимка от филма. На кадъра се вижда изпълнителя на главната роля Марк Уолбърг, който се превъплъщава в образа на Майк Уилямс - главен електротехник на трагичната нефтена платформа "Дълбок хоризонт".

През месец април, 2010-та година, платформата бе засегната от тежка експлозия, която отне животите на 11 работници. Вследствие на трагедията в мексиканския залив изтече огромно количество нефт и това доведе до една от най-сериозните екологични катастрофи в човешката история.

За снимките на "Дълбок хоризонт" бяха отделени 80 милиона долара, а освен вече споменатия Марк Уолбърг във филма участват още Кърт Ръсел, Джон Малкович, Кейт Хъдсън, Дилън О'Брайън и Джина Родригес. О'Брайън играе ролята на Кейлъб Холоуей (най-младия оцелял работник от "Дълбок хоризонт"), Малкович се превъплъщава в образа на официален представител на гиганта "British Petroleum", който серизно подценява ситуацията с платформата, а от своя страна Кейт Хъдсън e в ролята на съпругата на главния герой.

Лоренцо ди Бонавентура: "Това е една невероятна истинска история. Тук става дума за обикновени хора, които попадат в центъра на една от най-големите съвременни екологични катастрофи. Техният кураж и техните премеждия заслужават да бъдат пренесени на големия екран."

Снимките на екшън-драмата протичат в момента в Ню Орлиънс, а за режисьора Питър Бърг това е втори филмов проект (след "Последният оцелял"), който е вдъхновен от истински събития.

Световната премиера на "Дълбок хоризонт" е насрочена за 30-ти септември, 2016-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg