Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Час и половина безсмислие

Час и половина безсмислие
Известните имена и красивите (не всички) жени, не успяват да помогнат на комедията да изплува.
Cinefish.bg

Рецензии
Час и половина безсмислие

26.09.2009, 12:41  |   Видяна: 3918  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Дебилните холивудски комедии са опасна напаст! Напоследък имахме възможност да си поемем въздух и да се отдадем на блажената им липса. Уви, това не продължи достатъчно дълго (тоест завинаги). Удоволствието от тази наслада приключи, благодарение на една от тазседмичните премиери в киноафиша. Още от името й - „Година първа: Запознай се с предците си”- полъхва глупотевина, все пак запазваме мъничка надежда, че може и да не е толкова зле.

Режисьор на комедийното безумие е Харолд Реймис, който има стабилен опит като сценарист и режисьор на весели филми. Сред които има от поносими до определено забавни попадения – „Омагьосан ден” (1993), „Мултиплициране” (1996), „Анализирай това” (1999), „Шеметна сделка” (2000) и др. За съжаление обаче, новото му творение не съдържа и следа от оригиналност и чувство за хумор.

Крехката ни надеждица започва да се дави след петата минута от началото на филма. Известните имена и красивите (не всички) жени, не успяват да помогнат на комедията да изплува. Нейното абсолютно безсмислие ни тормози през всичките ужасно дълги 97 минути.

Това, с което главните герои се занимават е да пътуват безцелно, междувременно няколко пъти ги отвличат, докато се срещат с различни лица от Стария завет. През повечето време Зед (Джак Блек) е повече от неприятен, с малоумните си предложения, изрусената си коса и огромния корем, който препаските не могат да скрият.

Приятелят му Ох (Майкъл Сера) е натоварен с подобни дразнещи функции - грозна перука, безизразен поглед и непрекъснати притеснения как може да си умре девствен. Образите на двамата герои са допълнени от безброй дебелашки шеги, без да е пропуснато умишленото им визуално натоварване с близки планове на различни телесни секрети.

Година първа: Запознай се с предците си” е една излишна костюмна лента без никакъв смисъл. Времето, което всеки зрител ще отдели за него е загубено, не защото няма какво да научите от него или няма какво да ви впечатли. А защото няма да може да се посмеете и да се отпуснете, каквато предполагам е целта на филма. Така че, по-добре, не си го причинявайте.Още рецензии:
Анимационно пътешествие към сърцето
Геймс с истински хора
Сектор 9
Добро попадение в сектор извънземни
Душевен адреналин само за дами
Диво сафари 3D
Дензъл Уошингтън и Тони Скот - за пореден път добра комбина

 
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 24.11.2010, 11:51
Оценка: 0
0 гласа

филма си е добър

 
 
 
lus Отрицателно
2 13.11.2010, 03:30
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg