Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини CBS и CHELLOMEDIA с ново партньорство в предлагането на международни телевизионни канали

CBS и CHELLOMEDIA с ново партньорство в предлагането на международни телевизионни канали
CBS и CHELLOMEDIA с ново партньорство в предлагането на международни телевизионни канали
Cinefish.bg

Тв новини
CBS и CHELLOMEDIA с ново партньорство в предлагането на международни телевизионни канали

01.08.2012, 16:08  |   Видяна: 1106  |   Press Release  |   ТВ

Развлекателните канали на Chello Zone ще бъдат ребрандирани с марката CBS в 83 страни в Европа, Средния Изток и Африка – включително България

Chellomedia и CBS Studios International обявиха ново споразумение за създаването на канали с марката CBC като ребрандират съществуващия пакет канали на Chello Zone в 83 страни в Европа, Средния Изток и Африка. Това ново партньорство допълва успешното сътрудничество на компаниите на територията на Великобритания за няколко канала с марката CBS, стартирали през ноември 2009 г.

Подобно на партньорството във Великобритания, канали на Chello Zone, дъщерната компания на Chellomedia, ще бъдат с променена търговска марка като CBS Drama, CBS Reality и CBS Action и с обновено програмно съдържание. Тези канали  достигат до над 43 милиона абонати на 83 територии.

В програмната схема на новите CBS и Chello Zone канали ще бъдат включени световно известни заглавия и хитови франчайз продукции от богатата телевизионна библиотека на CBS – най-голямата в света с над 70 000 часа съдържание – включително „48 часа“, „Съдия Джуди“, „Династия“, „Стар Трек“, „Докосване на ангел“ и „Следващият американски топ модел“. Освен използването на библиотеката на CBS за драма, риалити и други телевизионни програми, ще бъдат закупувани и продукции от други доставчици на съдържание.

CBS ще получи 30% дял от каналите, допълвайки програмата си и световно разпознаваемата си търговска марка, която бе наградена за бранд на годината сред телевизионните мрежи в американския „Harris Poll“. Каналите ще бъдат оперирани от Chello Zone с новосформиран борд, включващ представители на CBS и Chello Zone, които да ръководят стратегията и управлението.

Президентът на Chellomedia, Ниъл Кърън, коментира, „Chellomedia продължава да се фокусира изключително върху изграждането и развитието на портфолиото телевизионни канали в световен мащаб; важна част от стратегията ни е да работим с най-добрите брандове в развлекателния бизнес; удовлетворени сме от партньорството, което изградихме със CBS и се посвещаваме на това да постигаме растеж, абонати и високи резултати за това сътрудничество.“

„Това е още една чудесна възможност за международен бизнес, използваща разнообразното съдържание на CBS и световно призната марка за успешен и развиващ се съюз“, сподели Армандо Нунес, президент на CBS Studios International. „Той разгръща още един пазар за международно разпространение за нашата обширна програмна библиотека, осигурява още един начин за монетаризиране на нашето съдържание и допълва развитата ни дейност по лицензиране на програми по света. Екипът на Chello е изключителен партньор, съчетавайки неговия значителен опит в управлението на канали с нашето съдържание от световна класа. Нетърпеливи сме да започнем този нов и по-важен период от великолепното ни партньорство.“

Дермот Шорт, главен изпълнителен директор на Chello Zone, коментира, „Предстоящият старт на новите канали на CBS и Chello Zone е ход, който ще развълнува всичките ни партньори и аудиторията. Той бележи голяма нова стъпка напред в партньорството ни със CBS Studios International и започва нова ера и за двете компании в региона. Каналите ни в Обединеното кралство претърпяха внушително развитие и с нетърпение очакваме да повторим този успех и в Европа, Средния Изток и Африка, както и да поднесем емблематичната програмна библиотека на CBS на милионите наши верни зрители.“

Тв каналите на CBS и Chello Zone във Великобритания се развиват изключително успешно след ребрандирането през 2009 г. Гледаемостта на CBS брандираните канали се е увеличила с над 130%. (Източник: BARB/ данни, базирани на ноември ’09 към юни ’12)

Международните партньорски канали на CBS в Обединеното кралство, Индия, Австралия и новите 83 страни сега общо ще достигат до 105 милиона домакинства.

Новото сътрудничество е предмет на обичайните условия, включително регулаторни и други одобрения.

*****

История на съответните канали на Chello Zone

Zone Romantica е първият тематичен канал, стартирал през 1998 г. и създаден от Zone Vision, както бе известна компанията до 2006 г. Първоначално достъпен в Унгария и Полша, каналът сега достига до 7,8 милиона абонати в 22 страни. В Полша  Zone Romantica ще бъде ребрандиран като CBS Action, а в останалите територии – CBS Drama.

Zone Reality първоначално стартирал в Европа като Reality TV през 1999 г. Каналът, сега достъпен в 81 страни и достигащ до 25 милиона абонати, ще носи марката CBS Reality във всички територии.

Club TV, първоначално Club, е създаден от Chellomedia и стартиран през 1999 г. Каналът е част от портфолиото на Chello Zone от 2005 г. и достига до 5,8 милиона абонати в Полша. Каналът ще се ребрандира като CBS Drama.

За каналите на CBS и Chello Zone във Великобритания

Каналите на CBS и Chello Zone във Великобритания са портфолио от шест развлекателни канала, собственост на CBS Chello Zone U.K. Channels Partnership, джойнт венчър, създаден през септември 2009 г. между CBS Studios International и Chello Zone. Каналите са CBS Reality, CBS Reality +1, CBS Drama, CBS Action, Horror Channel и Horror Channel +1, и включват богат асортимент от драма, риалити и друго телевизионно съдържание от обширната тв библиотека на CBS, допълнена от развлекателни програми от други доставчици на съдържание. Каналите на CBS и Chello Zone достигат до зрители в над 14 милиона домакинства във Великобритания чрез платформите Sky, Virgin Media и Freesat. Chello Zone, международният доставчик на телевизионни канали, е бизнес единица на международната медийна компания Chellomedia, част от of Liberty Global, Inc., водещ световен кабелен оператор. CBS Studios International, водещият доставчик на програми до международния телевизионен пазар, е бизнес единица на CBS Corporation.

За CBS Studios International

CBS Studios International е водещият доставчик на програми до международния телевизионен пазар, предоставяйки лицензии в над 200 страни и на над 30 езика чрез различни медийни платформи. CBS Studios International също предлага разнообразни програмни формати за местно производство по света и участва в партньорства за международни канали във Великобритания и Ирландия (партньорството между CBS и Chellozone), Австралия (ELEVENCO – джойнт венчър с TEN NETWORK AUSTRALIA и партньорството за TV1 канали със CBS, NBCU и SONY) и Индия (BIG CBS – джойнт венчър с Reliance Broadcast Networks Limited). Компанията дистрибутира съдържание от CBS Television Studios, CBS Television Distribution, Showtime, CBS News, CBS Films и от библиотека от над 70 000 часа програми. CBS Studios International е бизнес единица на CBS Corporation.

За CBS Corporation

CBS Corporation (NYSE: CBS.A и CBS) е медийна компания, която създава и разпространява водещо в индустрията съдържание чрез множество платформи и канали до зрители по целия свят. Компанията развива дейности, които датират още от зората на телевизионния бизнес, както и нови партньорства, опериращи с нови медии. CBS притежава най-гледания тв канал в САЩ и една от най-големите библиотеки с развлекателно съдържание, превръщайки бранда си – „Окото“ (“the Eye”) – в един от най-разпознаваните в бизнеса. Дейностите на компанията обхващат на практика всички сфери на медиите и забавлението, включително кабелна телевизия, издателска дейност, радио, местна телевизия, филми, външна реклама, и интерактивни и социално отговорни медии. Бизнесът на CBS включва CBS Television Network, The CW (джойнт венчър между CBS Corporation и Warner Bros. Entertainment), Showtime Networks, CBS Sports Network, Smithsonian Networks, Simon & Schuster, CBS Television Stations, CBS Radio, CBS Outdoor, CBS Television Studios, CBS Studios International, CBS Television Distribution, CBS Interactive, CBS Consumer Products, CBS Home Entertainment, CBS Films и CBS EcoMedia. За повече информация – www.cbscorporation.com.

За Chellomedia

Chellomedia, част от Liberty Global, Inc., е една от водещите международни медийни компании и дистрибутор на телевизионни канали, както и доставчик на съвременни цифрови услуги на други международни оператори. Понастоящем Chellomedia оперира с портфолио от 56 телевизионни каналa, 37 от които са 100 % собственост на компанията, а 19 са джойнт венчър с водещи медийни компании като A+E, CBS и MGM, и водещите платформи Polsat и Zone Multimedia. Общият брой на домакинствата, до които каналите и услугите достигат, е 240 милиона. Chellomedia осигурява и пълна гама телевизионни услуги чрез B2B бизнеса си - At Media и Chello DMC – до множество водещи международни канали.

За Chello Zone

Chello Zone е един от водещите международни дистрибутори на тематични телевизионни канали в Европа, Средния Изток, Африка и Азия. Представяйки популярни драми, документални поредици, спорт, филми, детски и лайфстайл предавания, каналите на компанията предлагат по нещо за всеки.

Chello Zone притежава портфолио от пет обединени телевизионни марки: Zone Reality, Zone Romantica, Horror Channel, Extreme Sports Channel и канала за деца до предучилищна възраст JimJam.

Chello Zone е в тясно сътрудничество с международни програмни партньори за създаването и управлението на джойнт венчър канали в региона на Европа, Средния Изток и Африка, включително Outdoor Channel; Food Network и Fine Living със Scripps Networks Interactive; Polsat JimJam, както и портфолио от шест развлекателни канала, разпространявани във Великобритания, съвместно със CBS Studios International. Всички канали на Chello Zone, включително и партньорските канали, достигат до над 160 милиона домакинства в 112 страни на 27 езика.

Chello Zone е бизнес единица на международната медийна компания Chellomedia, част от Liberty Global, Inc., един от водещите в света международни кабелни оператори. За повече информация - www.chellozone.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg
Ключови думи: рататуи  |  брутално 1 тарантино  |  жанкарлос канела facebook  |  ема константинова режисьор  |  джерард томас  |  the mercenary love and honor 2009  |  the other guys  |  снимки на самураи  |  артър милър  |  ричард чембърлейн  |  бианка кайлих  |  скот cпийдмън  |  лов на дребни хищници  |  the resident  |  devdas  |  елдорадо  |  бъгс бъни  |  джулия ормънд  |  такъв е живота  |  запознай се с нашите