Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии „Бруно” – оригинален, но на места препълнен

„Бруно” – оригинален, но на места препълнен
„Бруно” е добър продукт. Той е създаден от умен човек, който притежава и огромен потенциал като актьор
Cinefish.bg

Рецензии
„Бруно” – оригинален, но на места препълнен

17.07.2009, 19:00  |   Видяна: 2109  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Никак не ви е лесно сигурно, ако ви липсва чувство за хумор. Защото по този начин рязко намаляват шансовете да се зарадвате и разсмеете гласно на нещата от живота. И без това си намираме и ни намират повече поводи за яд, та е по-добре човек да успява да разпознава шегата в подадената му реплика и да я абсорбира по възможно най-добрия за него начин.

Вероятно ще се зарадвате на чувството за хумор на единствената кинопремиера тази седмица „Бруно”. Ако все още не познавате смехът на Саша Барън Коен е време да се здрависате с него. Той е смислен, забавен и откровен. Това го разбрахме още през 2006 г. когато от екрана ни говореше един мустакат казахстанец, който знаеше какво иска….да се ожени за Памела Андерсън.

С просто око можем да видим приликите между Бруно и Борат, защото освен, че и в двамата се превъплъщава Саша Коен, репликите и на двата филма (героя) са написани от дипломирания в Кембридж историк.

Затова, много вероятно е, ако сте харесали Сагдиев, да ви стане любимец и австрийския шоумен. Основната разлика между двете заглавия (освен в епилираното тяло и фешън прическата на Бруно) е в изострянето на сценария и визията в полза на премиерния филм.. Сатиричните вметки и откровените асоциации са много по-смели и крайни.

В някои моменти думите дразнят с прямотата си и стигат до вулгаризми. Всички разбираме, че се използва такъв език, защото е добре продаваем. Колкото е по-хард, толкова всичко е по- привлекателно. Мислех, че това е валидно за 16- годишните (добре, че категорията му в България е D и по-този начин няма да загуби голяма част от приходите си). Но доколкото съдя по възторжените реакциите на пораснали тийнейджъри, „Бруно” ще им хареса, защото те се вълнуват и реагират като ученици.

Според мен и без да се използват крайности, може да кажат същите неща, само че с различни думи и средства. За да стане ясна идеята и да се хареса, не е задължително да се говори с цинизми, шегата може да бъде смешна и привлекателна и без да стряска. Всичко това се отнася  и за визията. Голотата и интимните подробности не винаги са супер смешни.

Едва ли на някого ще му прилипсва близък план на кадър, който показва различни приложения на бутилка от шампанско и приспособления на велоергометър. Защото всеки зрител има достатъчно въображение, за да си представи много неща.

Въпреки забележките, мисля, че „Бруно” е добър продукт. Той е създаден от умен човек, който притежава и огромен потенциал като актьор. Филмът има перфектно организирана рекламна кампания, която ще му помогне да се продаде добре. Май вече почти няма разлика в това дали гледаме кино или реклама на чипс…


Още рецензии:
Призраци на бивши гаджета
Деп - новото лошо добро момче на Ман
Ледена епоха 3: Зората на динозаврите 3D
Леденосмешни емоции на трета степен
Пророчеството

Секси жертва + малко инструменти = посредствен филм
Опасна жертва
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Весело
1 13.11.2010, 02:30
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg