Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Брад Пит за филма "Дървото на живота"

Брад Пит за филма Дървото на живота
Пит: „Най-голямата промяна за мен е, че станах баща. Това наистина променя всичко."
Cinefish.bg

Интервюта
Брад Пит за филма "Дървото на живота"

04.07.2011, 10:21  |   Видяна: 8088  |   stand.bg  |   ИНТЕРВЮТА
Брад Пит, звездата във филма „Дървото на живота" на Терънс Малик, разказа защо е изоставил типичните за него роли на красавец, с които проби в киното. „Най-голямата промяна за мен е, че станах баща. Това наистина променя всичко."

Холивудската звезда е баща на шест деца, три от които осиновени, заедно с приятелката си Анджелина Джоли. И сега прави филмите си за тях: но не филми за деца, а ленти, с които да го запомнят. „Искам да прави роли и истории, с които да допринеса в киното, искам един ден да се гордеят с баща си."Брад Пит става на 48 тази година и не беше толкова отдавна времето, когато се отнасяха с него като към декорация, просто поредното красиво момче, което изглежда добре на кон („Легенди за страстта") или в къса туника („Троя").

Но Пит е сериозен мъж на място, който заслужава уважение. Освен актьор, той е и иновативен продуцент в компанията си Plan B, активен участник и дарител в благотворителни кампании.

Актоьрът излиза от обвивката на главните мъжки роли и експериментира с малки роли в независими филми и странни комедии („Вавилон", „Изгори след прочитане", „Странният случай с Бенджамин Бътън"). „Бях на върха, сега съм свободен да експериментирам. Някои неща ще се получат, други - не", сподели той преди две години, когато промотираше филма на Куентин ТарантиноГадни копилета". Това не е резултат само от позицията му на родител; дори успехът вече не е това, което беше. Днес това е още по-вярно.

Пит е сериозен мъж на място, който заслужава уважение. Освен актьор, той е и иновативен продуцент в компанията си Plan B, активен участник и дарител в благотворителни кампании.

В „Дървото на живота" Брад Пит може да изглежда на реалната си възраст, което сигурно е освобождаващо. Той играе тексасец през 50-те години на 20 век., който „управлява" жена си и тримата си сина - суров, озлобен човек със строга войнишка прическа и тежка походка. Пит твърди, че спортува само ако ролята го изисква, а „за този филм просто ядях много и пиех много бира."

Семейната история е вплетена във философския проблем за далечността на Бога и неизвестните дълбини на вселената. До този момент Терънс Малик е направил само четири филма - „Опасни земи" и „Райски дни" през 70-те години, и след пауза от 20 години се появяват „Тънка червена линия" (1998) и „Новият свят" (2005). „Дървото на живота" спечели голямата награда на кинофестивала в Кан, но част от публиката го определи като непоносимо претенциозен.

Актоьрът излиза от обвивката на главните мъжки роли и експериментира с малки роли в независими филми и странни комедии („Вавилон", „Изгори след прочитане", „Странният случай с Бенджамин Бътън")

Малик сигурно е кошмар за всеки продуцент. Филмите му не са комерсиални, но заснемането на всеки кадър продължава, докато той е удовлетворен. Редакцията на материала може да отнеме години. И въпреки това Брад Пит говори за Малик само с уважение.

„Тери е много смирен и сигурно би се притеснил, ако го нарекат учител. И все пак, когато отиваш на църква всяка неделя, се отделяш от всекидневното и се сблъскваш с по-важни неща. Същото е и, когато си с Тери. Той е невероятно симпатичен и интересен човек."

Брад Пит влиза в ролята на бащата след старта на самите снимки. „Първите няколко месеца бях продуцент, но след това един актьор се наложи да прекрати участието си заради семейна ситуация. Филмът беше в опасност и попитах Тери какво мисли, а той каза „Защо не?" Всъщност Терънс Малик избира за ролята Хийт Леджър, който почина през 2008 г., когато „Дървото на живота" е в пре-продукция.

Лентата е базирана на детството на Малик. Той израства в Тексас като втори от трима братя. Собственият му баща е труден характер, а майка му е тиха и набожна жена. Средният по възраст син във филма е най-проблемният от всички и с най-изявен бунтарски дух. Той прилича най-много на баща си.

Брад Пит влиза в ролята на бащата след старта на самите снимки. „Първите няколко месеца бях продуцент, но след това един актьор се наложи да прекрати участието си заради семейна ситуация.

Пит споделя че Малик не иска да покаже бащата като лош човек, а като резултат от безпокойството на своето време и място. „Това е един много тъжен мъж, който винаги е от губещата страна. Вярно е, че когато човек се чувства потиснат по този начин, той намира сила, като потиска други, в случая - децата си. Накрая, разбира се, той ужасно съжалява и се опитва да се реваншира."

Брад е отгледан като евангелистки баптист, но и преди е заявявал, че в университетските си години е бил противник на старата, традиционна религия. „Дървото на живота" безспорно е религиозен филм, но деня след премиерата му в Кан Брад Пит споделя, че режисьорът го е накарал да погледне на нещата по друг начин. Това е и отражение на години, които има зад гърба си.

„Гледам на филма като изследване на непостоянното в живота. Ние се опитваме да намерим утеха в религията, да се омиротворим вътрешно, да получим някакъв вид обяснение. Но красотата на непознатото може би се крие именно в неговата неизвестност".


Telegraph, превод - Яна Пъргова
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg