Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Батман срещу Супермен”– нова информация за филма

“Батман срещу Супермен”– нова информация за филма
“Батман срещу Супермен”– нова информация за филма
Cinefish.bg

Филми
“Батман срещу Супермен”– нова информация за филма

03.02.2014, 11:47  |   Видяна: 3210  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Все още незаснетото продължение на високобюджетния “Човек от стомана” бързо се превърна в едно от най-дискутираните предстоящи комиксови заглавия. Интересът към лентата се увеличи значително след като през лятото на 2013-та година стана ясно, че освен познатия от първата част Супермен на екран ще се появи и другия световноизвестен персонаж на DC Comics - Батман.

Неофициалното заглавие на подготвяното продължение е “Батман срещу Супермен”, а на режисьорския стол ще седне създателя на “Човек от стомана” Зак Снайдър.
Англичанинът Хенри Кавил поема за втори път ролята на Супермен/Кларк Кент и според последната информация
бюджетът за мащабната продукция ще надвишава сумата от 250 милиона долара.

Джеси Айзенбърг Продуцентът на “Човек от стомана” Кристофър Нолан няма да бъде част от екипа на продължението, но за сметка на това към вече потвърдения Хенри Кавил ще се присъединят отново Ейми Адамс, Лорънс Фишбърн и Даян Лейн. Намерението на Уорнър Брос е “Батман срещу Супермен” да сложи началото на нова серия от комиксови филми, сред които ще се откроява ансамбловия “Лигата на справедливостта” (чиито сюжет обединява всички най-известни герои на DC Comics).

В предстоящия “Батман срещу Супермен” култовата роля на милиардера Брус Уейн и неговото алтер-его Батман ще бъде изпълнена от двукратния носител на “Оскар” Бен Афлек, който според информация от студиото е вече една от основните движещи сили зад проекта.

Преди няколко седмици се появи слух, че към Афлек и Хенри Кавил най-вероятно ще се присъедини още един номиниран за “Оскар” актьор - Хоакин Финикс. Смяташе се, че Финикс ще изиграе популярния злодей Лекс Лутор, но от Уорнър Брос побързаха да опровергаят тази информация и в разпространено до медиите изявление разкриха, че тази роля е била поверена на младия актьор Джеси Айзенбърг. Айзенбърг привлече вниманието на зрителите с ролите си в “Социалната мрежа” и изненадващия хит от 2013-та година “Зрителна измама”.

Режисьорът Зак Снайдър:
“Лекс Лутор е един от най-впечатляващите и популярни отрицателни герои от вселената на Супермен. Това е статут, който е останал непроменен от 1940-та година. Това не е поредния клиширан злодей и с помощта на Джеси (Айзенбърг) ние ще изградим един сложен персонаж, който ще предложи много големи изненади.”

Джеръми АйрънсОсвен Джеси Айзенбърг в “Батман срещу Супермен” ще вземе участие и звездата от “Лолита” и “Умирай трудно 3” Джеръми Айрънс. 65-годишния английски актьор ще се превъплъти в образа на иконома Алфред Пениуърт, който е един от най-доверените хора на Брус Уейн/Батман. В предишните три филма за Човека-прилеп тази роля беше изиграна от Майкъл Кейн.

През изминалите няколко месеца по сценария на “Батман срещу Супермен” работеше Дейвид Гойър (“Батман в началото”), но сега от Уорнър Брос съобщиха, че неговото място е било заето от Крис Терио, който доби популярност благодарение на работата си по трилъра на Бен Афлек “Арго”.

Снимачният период на продължението ще протече в Торонто, Канада, и щатите Мичиган и Калифорния, а готовия филм ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

“Батман срещу Супермен” тръгва по кината в целия свят от 6-ти май, 2016-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg