Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Бари Дженкинс с биографична драма

Бари Дженкинс с биографична драма
Cinefish.bg

Артисти
Бари Дженкинс с биографична драма

04.06.2019, 09:22  |   Видяна: 371  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Носителят на „Оскар“ Бари Дженкинс избра следващия си проект. Режисьорът на „Лунна светлина“ ще снима биографичен филм за един от най-прочутите хореографи на 20 век – Алвин Айли.

Певицата Алиша Кийс ще е сред продуцентите на филма, а Дженкинс ще е и изпълнителен продуцент. Сценарият на все още неозаглавения филм се подготвя от Джулиан Брийс.

Бари Дженкинс с биографична драма

Айли, който е отгледан в Тексас от самотна майка, основава Alvin Ailey American Dance Theater в Ню Йорк през 1958 г., в който могат да танцуват артисти на всякакви раси, и допринася за популяризирането на модерния балет. Неговият шедьовър „Revelations“ се превръща в една от най-играните постановки с модерни танци.

Легендарният хореограф е почетен с награда за своите постижения от Кенеди център през 1988 г., година преди да почине от СПИН на 58-годишна възраст. През 2014 г. президента Барак Обама обявява Айли за носител на президентски медал за свобода.

Филмът на Дженкинс ще бъде базиран на биографичната книга на Дженифър Дънинг „Alvin Ailey: A Life in Dance“. American Dance Theater ще подкрепи изцяло проекта и благодарение на това ще видим възтановка на всички поставени от Айли легендарни танци.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg