Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Български плакат "Ангели и демони"

Български плакат Ангели и демони
Филма тръгва по кината като бг и световна премиера от следващия петък - 15 май.
Cinefish.bg

Филми
Български плакат "Ангели и демони"

08.05.2009, 21:44  |   Видяна: 4604  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Ето че се появи и българския плакат на дългоочаквания хит "Ангели и демони". Трябва да призная, че този вариант в червената гама ми харесва повече от вариациите в синьо, които сме ви показвали.

Премиерата на филма съвсем наближи.
"Ангели и демони" тръгва по кината едновременно като бг и световна премиера от следващия петък - 15 май.


В ролите: 
Том Ханкс, Юън Макгрегър, Стелан Скарсгард, Айлит Зурер, Армин Мюлер Щал, Урсула Брукс и Кармен Ардженциано.
Режисьор: Рон Хауърд
Сценарист: Акива Голдсман

Сюжет на филма:
В „Ангели и Демони” Робърт Лангдън се завръща във Ватикана, за да спаси църквата от най-стария й враг: Илюминатите. Филмът започва със смъртта на Папата и с кардиналския съвет, разглеждащ процеса по избора на нов папа от Кардиналската Колегия. Лангдън се опитва да попречи на Илюминатите да осъществят плана си за опустошение на Ватикана. Режисьорът казва: „Това 400-годишно общество включва хора като Галилео и Бернини. Какво се е случило с тях? Наистина ли вече не са сред нас? Има хора, които вярват, че Илюминатите са оцелели като организация и съществуват под прикритие днес сред нас, оказвайки влияние на всекидневния ни живот, политическите решения на правителството и корпоративните стратегии.”

„В нашата история Илюминатите се завръщат, за да отмъстят”, казва продуцентът Браян Грейзър. Илюминатите отвличат четирима кардинали, фаворитите за поста Нов Папа и заплашват да унищожат Ватикана. Църквата разчита на Робърт Лангдън, стар враг на Илюминатите, да им помогне в този кризисен момент. Само той може да дешифрира мистериозните им кодове, скрити в древните символи на земята, въздухът, огънят и водата”.

Продуцентът Джон Кали казва: „ Бях щастлив да открия книгите на Дан малко преди цяла Америка да ги вземе в ръцете си. „Шифърът на Леонардо се превърна във феномен. И двете книги („Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони”) са трилъри с бързо - развиващо се действие, както и с изобретателен герой в центъра му. Нищо чудно, че Дан постигна такъв поразителен успех”.

Том Ханкс казва: „За мен е предизвикателство да играя ролята на човек с такъв опит в тази област. Той успява да види връзки, там където никой не може. Един символ може да представлява различни гледни точки и само той може да им придаде смисъл. Когато бяхме в Рим, насред всички тези невероятни останки от древността, не исках да знам само кога са построени, исках да знам каква е историята на църквата и какво се е случвало в Рим по това време. Една от причините да съм заинтригуван от Робърт Лангдън е, че той вижда историята на пластове.” Лангдън започва своето пътешествие с помощта на ЦЕРН (CERN: Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire или Европейски съвет за ядрени проучвания), в който работи италианския учен Витория Ветра, изиграна от актрисата Айлет Зурер. ЦЕРН се намира в Швейцария и е най-голямата лаборатория за физика на елементарните частици в света.

За героинята си Зурер казва: „Витория ме заинтригува, защото представлява поколение жени, които са висококвалифицирани в професии, считани все още за мъжки. Тя обмисля всичко много внимателно и е изключително чувствителна.” Без Папата силата на Ватикана е в ръцете на дясната му ръка, Шамбеланът, докато новият Папа бъде провъзгласен. Тази ключова фигура се играе от Юън Макгрегор.

„Бях голям почитател на Рон Хауърд. Виждали сме се няколко пъти в Лондон, докато снимаше „Шифърът на Леонардо”, казва Макгрегор. „Засичахме се в ресторанта, в който и двамата обичахме да обядваме в неделя. Това, че е бил актьор му помага да е такъв добър режисьор.” Кардинал Щрос се играе от актьора ветеран Армин Мюлер-Стал. Кардинал Щрос, експерт в управлението на политиците във Ватикана, знае и вижда повече, отколкото трябва. „Щрос винаги планира какво да прави, за да извърви добре следващия си ход. Той не показва какво мисли, кой подозира и това за мен е една от трудностите в актьорската игра”, казва Мюлер-Стал. „Всеки човек има същност – неговото видимо Аз, а под него се крие вътрешното Аз, което е важно да бъде разкрито, без да бъде показвано. Идеята е да не се показва всичко, но от друга страна да успяваш да го разкриеш без да го показваш. Трябва да е разбираемо за публиката, а не очевидно”.

Пазителят на Кардинал Щрос е Командир Рихтер, главният военнокомандващ на швейцарската охрана, изигран от Стелан Скарсгард. Швейцарската охрана защитава Ватикана от 22 януари 1506г. Рихтер, като уважаван лидер на тази внушителна и важна сила, олицетворява всичко, което те представляват: максимална отдаденост, почит и вярност към папския престол. По време на разследването, той също може да бъде заподозрян.

„Начело на тайната организация на Ватикана, с четирима отвлечени кардинали и бомба, която скоро ще избухне, Рихтер е в беда, но не го показва”, казва Скарсгард. „Той е много сериозен човек и е силно религиозен, но в същото време той е човек, на когото не може много да се вярва. Подобно на Лангдън и той се опитва да разреши престъплението.”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg
Ключови думи: ловци на вещици с никълъс кейдж  |  светлината на миналото филм  |  какъв е сюжета на хълк  |  запознай ме с  |  роджърс никълъс  |  генератор рекс  |  дейн кук  |  анри кулев  |  екшън филми 2010  |  сърцето на дракона  |  синемакс пловдив  |  живот на ръба  |  говори с нея  |  шон астин  |  велислав боранов  |  музикални рок филми  |  мисия лондон актьори  |  сюзън сарандън дъщеря  |  мечтатели актьори  |  актиорите в чък