Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Български късометражни филми-част II

Български късометражни филми-част II

2016
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЪОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Втората част от прожекциите на късометражни български филми включва филмите:

„1000 години живот“ с режисьор Крум Янков1000-godini-jivot

Недоволството се настaнява в отношенията на една млада двойка. Те не са готови за такава опастност.

 
 
 

„Frame of mind“ с режисьор Зорница Петковаframe-of-mind

Визуална кратка история за това как двама дущи се срещат. Историята на момче и момиче случила се в слънчев ден. Почти забравен начин за флирт.

 

„Живият Хляб“ с режисьор Зорница Петковаjiviat-hlyab

Историята на на-младите хлебари в България – Братя Хлебари. Братята Пресиян и Теодор. Основателят на хлебарницата разказва историята си в света на хляба. Във филма са включени и интервюта с дядото на Пресиян-зърно технолог, както и някои от неговите ученици.

 

„За какво служи хляба“ с режисьор Ники Стоичковza-kakvo-sluji-hlyaba

Госпожица Марта има малък магазин в село Алдомировци, близо до София. Доста жени на нейната възраст, с доста по-малък успех, вече са омъжени. Ежедневието на г-ца Марта минава еднообразно, с едни и същи клиенти, доста над нейната възраст. Един мъж, очевидно по-млад от останалите й клиенти, започва да посещава магазина. Новодошлия винаги купува стар хляб и всеки път внимателно си брои стотинките. Г-ца Марта започва да проявява интерес към него и решава да го спечели като му намазва старият хляб с мас.

„Любов“ с режисьор Боя Харизановаlove

Борис пристига в едно планинско село да върне личните вещи на починалия Радко на единствените му останали роднини – бабата и дядото му. Тодорка не знае за смъртта на внука й. Тъй като се притеснява за здравословното състояние на Атанас тя решава да скрие истината от него.“

„На червено“ с режисьор Тома Вашаров na-cherveno

В малко село автобус спира на единственото кръстовище, където светофарът е блокирал и свети само червено. Шофьорът на автобуса отказва да пресече кръстовището, което поражда редица недоразумения между него, пътниците и местните органи на властта. Една история за смешната страна на апатията, егоизма и самотата, в свят, в който спазването на правилата е недоразумение само по себе си.

„How You Look At It“ – Уенди Сейб, САЩhowyoulookatit

HOW YOU LOOK AT IT е няма комедия, вдъхновена от думите на Карл Юнг: „Важно е как гледаме на нещата, а не какви са в действителност.“ Историята е за това как любовта от пръв поглед променя начина, по който един мъж вижда света около себе си. С малко помощ от тематичните песни вътре в него, обкръжението му се събира, за да му помогне в мисията да бъде с новата си любов… или, най-малкото, да й каже: „Добър ден.“


Коментари (0)
|
Коментирай »


2016 / 0 минути
Разпространител:
SoIndependent Film Fest
РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Български късометражни филми-част II (2016)

 
 

Трейлъри

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg