Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Българска следа в „Любов и наказание”

Българска следа в „Любов и наказание”
Турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание” е с български корени.
Cinefish.bg

Тв новини
Българска следа в „Любов и наказание”

11.10.2011, 14:41  |   Видяна: 7431  |   Press Release  |   ТВ

Семейството на турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание”, се е изселило преди години от България. Самата тя е родена в Истанбул през 1980-а г. 

Семейството на турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание”, се е изселило преди години от България. Самата тя е родена в Истанбул през 1980-а г.  Сравнява родителите си с Ромео и Жулиета. Те били от две враждуващи семейства, влюбили се, избягали  и се оженили, а след това дълго време не се виждали с близките си.

Търсейки корените си, Фериде пътувала из Балканите и страните от Източна Европа, но този район й се сторил чужд. Много повече се чувства като жена от Източна Турция, каквато е и героинята й Чичек. Фериде обича много семейството си и обожава баща си, бивш спортист. Казва, че е работохоличка като него и от 16-годишна, когато е започнала да работи, винаги върши по две работи.

Голямата страст на Фериде Четин е киното: „За мен киното е терапия, когато имам проблеми, гледам филм след филм или пиша сценарии”.

Според майка й професията на Фериде била предопределена, тъй като когато започнали родилните й болки, тя самата била на кино. Като малка Фериде искала да стане дипломат, възхищавала се от Ганди и искала да промени света. Но на 17 години в училище без да иска се поляла с вряла вода и два месеца била на легло, не могла да се подготви за тежките изпити, искала да следва международни отношения.

Семейството на турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание”, се е изселило преди години от България. Самата тя е родена в Истанбул през 1980-а г.  По-голямата й сестра добавила актьорското майсторство към специалностите, за които кандидатствала, и така, малко случайно, Фериде се озовала в Истанбулския университет във факултета „Радио, телевизия, кино”.

След това направила магистратура в университета Мармара и учила в театралното ателие на Айла Алган. Раните й се оправили без пластична операция, спасила я рецепта на близките й от родния им край - мазала ги със свинска мас.

Семейството на турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание”, се е изселило преди години от България. Самата тя е родена в Истанбул през 1980-а г.  Докато следвала, тя се занимавала и с журналистика. С първата си роля – в игралния филм „Две млади момичета” през 2006 г., Фериде спечелила три престижни филмови награди в Турция – за най-добра актриса и за най-вдъхваща надежда млада актриса. Във филмографията й има вече пет филма и шест сериала.

Вместо да замине на почивка в Испания след уморителните два сезона на сериала „Любов и престъпление”, Фериде прекара и това лято на снимачната площадка на игралния филм „Ще видим добри дни”, в който партньор и е Бугра Гюлсой, познат на българските зрители като Толга от „Незабравима”.

Фериде знае английски, испански и немски език, и паралелно с киното и телевизията се занимава също с преводи и журналистика.

Семейството на турската актриса Фериде Четин, която изпълнява ролята на Чичек в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Любов и наказание”, се е изселило преди години от България. Самата тя е родена в Истанбул през 1980-а г.  Тя пише от време на време статии в литературната притурка на вестник „Радикал”, режисирала е 12-13 късометражни филма, но голямата й мечта е да бъде режисьор на игрален филм. Написала е и две книги, но не ги е издала, защото смята, че още не са готови.

В началото на кариерата си изпълнявала стриктно изискванията на режисьора, но вече влага в ролите много от себе си, играе ги така, че зрителите да кажат „Тази роля само Фериде може да я изиграе”. Обикновено, когато се гледа на екрана, не се харесва, но не се огорчава и от критиките за работата си, а ги намира за много полезни. Личният й живот не е така успешен като професионалния. По нейните признания имала е все краткотрайни връзки, най-дългата продължила година и често е сама. Тя казва, че се страхува от обвързване, но силно иска и вярва, че ще стане майка.

По думите й до16-тата си година била доста грозно дете. И сега не се намира красива, но смята, че е привлекателна. Не обича да пазарува, да избира дрехи, влиза в магазина и купува каквото й трябва. Харесва екстремните спортове, обича да язди, плува.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg