Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми България в Карлови Вари

България в Карлови Вари
43-то издание на кинофестивала в чешкия град Карлови Вари
Cinefish.bg

Теми
България в Карлови Вари

04.07.2008, 17:24  |   Видяна: 1014  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Днес /04.07/ започва 43-то издание на  кинофестивала в чешкия град Карлови Вари, известен с минералните си извори. Той ще продължи девет дни. Фестът се смята за най-авторитетното филмово събитие от категория А в Централна и Източна Европа.

Председател на журито е известният режисьор от Чешката нова вълна Иван Пасер, а награда за цялостно творчество ще получи Робърт Де Ниро.

Тази година във фестивалния град има засилено българско присъствие. „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев и „Шивачки” на Людмил Тодоров са включени в програмата, а Милена Андонова и Антония Ковачева са съответно в журитата на „На Изток от Запад” и „ФИПРЕССИ”.
Карлови Вари ще бъде втората спирка в европейското турне на Командарев и компания. Многонационалната публика ще има възможност да види историята на дядото (Мики Манойлович), който се опитва да излекува от амнезия своя внук (Карло Любек) и да го върне към живота с помощта на древната игра на табла.

А „Шивачки” на Людмил Тодоров за първи път ще се прожектира извън България. Филмът участва в конкурса за регионални филми „На Изток от Запад”.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg