Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии БСП - Бесни Страшни Пенсии

БСП - Бесни Страшни Пенсии
Cinefish.bg

Рецензии
БСП - Бесни Страшни Пенсии

24.10.2010, 10:59  |   Видяна: 4270  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
От Стефан Димов
 
Филмът започва, като ни представя главния герой - Франк Моузес и застоялия му начин на живот, който никак не го удовлетворява. Той е пенсионер, който се събужда рано сутрин като по часовник, пие лекарствата си, прави упражнения и преглежда пощата. Най-интересната част от деня му е, воденето на жалки разговори по телефона с жена, която никога не е виждал. Сара е служителка в пенсионното му бюро, която обича долнопробни любовни романи и мечтае за динамичен живот.
Скоро разбираме, че Франк съвсем не е просто обикновен застаряващ мъж, а жива машина за убиване (бивш агент на ЦРУ за строго секретни операции). Когато трима въоръжени до зъби агенти с черни маски влизат в дома му, за да го елиминират, Моузес се справя с тях за около 10 секунди. След като детронира и останалите трима, Франк се впуска в едно голямо приключение, особено за пенсионер, само че този път местата са разменени. Модерните агенти на ЦРУ, които го преследват безотказно са лошите, но както пазачът на архива казва: „Вече не ги правят такива“.

БСП - Бесни Страшни Пенсии

БСП - Бесни Страшни Пенсии, Джон Малкович Най-интересен е героят на Джон Малкович - Марвин Богс, един от супер елитните агенти на ЦРУ в миналото, натъпкван ежедневно с ЛСД в продължение на единадесет години. Резултатът – параноичен дядка, живеещ в подземно укрепление. Марвин не ползва нито телефон, нито Интернет и е готов да убие случаен човек, мислейки, че всеки го преследва и се опитва да го предаде. Номинираният за две награди „Оскар” Джон Малкович придава допълнителен колорит на героя с богатата си гама от мимики, изкривено-кисели изражения и строго специфичния си глас.


Джон Малкович Точно от другата страна е Морган Фрийман и неговия герой Джо Матисън, който е смъртно болен и живее в общество с други пенсионери. Джо е бил ментор на Моузес в миналото, а ролята му във филма е да припомня с умиление доброто старо време. В крайна сметка Джо се превръща в герой, като се жертва в името на старите си приятели. Морган Фрийман влиза в една от най-безличните си роли, като през повечето екранно време по-скоро говори, отколкото играе. Най-добрата му сцена остава тази, в която се появява във филма.

Адаптиран по едноименния комикс в три издания, филмът „БСП – Бесни Страшни Пенсии“ е по-скоро за възрастната публика, отколкото за младата. Ритъмът е леко мудничък и динамиката на много места се губи. След екшън епизодите следват ненужно дълги сцени, които ни запознават с останалите герои или ни разясняват ситуацията. Натъпкан с големи имена, включително 93-годишния носител на „Оскар”, Ърнест Боргнайн (отмъкнал наградата вместо Джеймс Дийн през 1956г.), филмът определено е разтоварващ и приятен за гледане. И все пак щеше да е хубаво, ако имаше малко повече забавени кадри и сцени, като стрелящата с картечница Хелън Мирън в подземния паркинг.

P.S. – „Интересен“ край в а-ла „Тропическа буря“ стил.

Лична оценка – 6/10
Оценка в imdb – 7,4/10 (5,936 гласа)
Оценка в cinefish – 73/100
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

8 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
mij Весело
1 25.12.2010, 09:34
Оценка: -1
1 гласа

тва беше перфектната комедия а щом участва Брус Уилис очаквайте доста екшън

 
 
 
Stifos Неутрално
2 14.12.2010, 05:50
Оценка: -1
1 гласа

Само заглавието малко ме стресна,но иначе филмчето е свежо..

 
 
 
ATN27 Положително
3 16.11.2010, 10:39
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
WizardBGR Положително
4 16.11.2010, 08:05
Оценка: 0
0 гласа

Много добър филм!

 
 
 
zorka Неутрално
5 15.11.2010, 02:45
Оценка: 0
0 гласа

Малкович кефеше

 
 
 
behwolf Неутрално
6 13.11.2010, 03:35
Оценка: 0
0 гласа

БСП какво да му коментираш

 
 
 
lus Весело
7 13.11.2010, 01:35
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
actiona Весело
8 12.11.2010, 06:44
Оценка: 0
0 гласа

тва ее мега измисления филм, в който почти във всяка една от сцените винаги добрите побеждават

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg