Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

–ецензии "Assassin's Creed"Ц »скам тво€та памет!

Assassin's CreedЦ »скам тво€та памет!
"Assassin's Creed"Ц »скам тво€та памет!
Cinefish.bg

–ецензии
"Assassin's Creed"Ц »скам тво€та памет!

23.12.2016, 11:00  |   ¬ид€на: 4507  |   синефиш.бг  |   dalt  |   –≈÷≈Ќ«»я
„–аботим на тъмно, за да пребъде светлината“
ƒевиз на ќрдена на убийците

Ќе бих се представил като познавач или любител на видеогрите, но от около десетина години, напук на моите интереси, след€ различните издани€ и еволюци€та на „Assassin's Creed“. ѕричината е, че Ubisoft, студиото разработващо този продукт (с над 100 милиона копи€ продадени по планетата), е главен спонсор на фестивала Fantasia, един от най-крупните форуми за фантастично кино в световен мащаб и събитие, към което хран€ искрени симпатии. Ќеизбежната и агресивна рекламна среща с водещи€ продукт на главни€ спонсор ме направи съпричастен към разказите за ќрдена на убийците през различни епохи и посрещах техническото им подобр€ване с нескрит възторг и интерес. ѕрез годините, “рети€т кръстоносен поход, ‘ренската революци€, Ћеонардо да ¬инчи и ¬ойната за независимост на —јў се превърнаха в отправни точки на идентичната интрига, към ко€то се добав€т нови персонажи, исторически факти и много приключени€.

Assassin's Creed

„Assassin's Creed“ ни въвежда в истори€та с публичната екзекуци€ на криминално про€вени€  елъм Ћинч (ћайкъл ‘асбендер). «а зрител€ е лесно да се досети, че леталната инжекци€ не е смъртоносна, а е само повод за извеждане на главни€ герой в нова драматургична орбита. ќказва се, че негови€т далечен прародител, јгилар де Ќера, професионален убиец и член на секретно братство, се е сдобил с изключително ценен предмет, пр€ко свързан с библейска легенда. „рез съоръжението јнимус, визуализиращо генетичната памет на индивида, —офи€ (ћарион  оти€р) и нейни€т баща јлън (ƒжеръми јйрънс), върховен ръководител на ќрдена на “амплиерите, се домогват до въпросни€ артефакт. “ехни€т път преминава през спомените, скрити дълбоко в съзнанието на  елъм.

Assassin's Creed

„Assassin's Creed“ отбел€зва за пореден път срещата на двата най-мощни и най-попул€рни клона на индустри€та на забавлението – видеоиграта и киното. 42-годишни€ режисьор ƒжъстин  ързел принадлежи на поколението кинотворци, за което прескачането през жанровите граници не изисква усили€. Ќегови€т разказ е изпълнен със сцени на схватки, преследвани€ и жестоки убийства,... представени на екрана без капка кръв. “ова насилие може да се определи като синтетично и стерилно, е неспособно да засегне чувствителността на най-младите зрители и е част от съвременната култура на пиксели и виртуална реалност. — наниз от блест€що заснети и монтирани сцени на схватки и преследвани€, сред които се прокрадват скромно н€колко разсъждени€ за етиката на научните експерти и за утопични€ св€т без конфликти, филмът предлага драматургичен мост между съвременната епоха и времето на »спанската инквизици€.

Assassin's Creed

 иноразказът остава верен на индивидуалните черти на централната фигура от видеоиграта - скрито от качулката на кафтана лице, силует, напомн€щ шлиферите на герои от филмите на —ерджо Ћеоне и смъртоносно лезвие, скрито в ръкава на дрехата. ¬ желанието си да не разочароват многомилионната аудитори€, авторите разработват старателно лайтмотива с птицата, кръжаща над сцената на действието, имитирана от персонажите на екшън сцените. ¬сичко това повдига въпроса за творческата свобода на снимачни€ екип при адаптирането на видеоигра за гол€м екран. ѕредизвикателството и рискът са сериозни, тъй като вс€ка неоправдана приумица, би предизвикала отдръпване и разочарование у зрителите, (които, не ще и дума, са експерти), но разумното вмешателство в повествованието на видеоиграта, в името на киноизкуството е осъдено на сигурен успех. ћоже да се твърди, че „Assassin's Creed“ е именно такъв.
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното

1  оментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
brabusrock... Ќеутрално
1 29.12.2016, 01:45
ќценка: 0
0 гласа

’ип-хоп озвучението не подхожда изобщо на иде€та на филма.

 
 

«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg