Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Анет Бенинг - Артист

Артист - Анет Бенинг, Annette Bening
Широкото признание идва едва след като Бенинг се появява в ролята на истеричната съпруга на главния герой в `Американски прелести`

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
5
Гласувай:
Среден резултат: 84/100

Анет Бенинг - Артист

Annette Bening
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
07.04.2021  |   синефиш.бгСтаващата на 50 години на 29 май 2008 г. Анет Бенинг, се е снимала в 22 филма за голям екран, от които 4 предстои да гледаме през 2008 и следващата година. Родена е в Топика, Канзас като най-малкото от 4 деца. Семейството й се пренася в Калифорния и тя всъщност израства там. Завършва университета в Сан Франциско и започва актьорската си кариера в „American Conservatory Theatre" в същия град, преди да се премести в Ню Йорк, където също се изявява предимно на театралната сцена.

През 1987 за играта си в бродуейската пиеса "Coastal Disturbances" е
номинирана за наградата „Тони". В Ню Йорк получава и първите си роли в киното („Невероятната ваканция" - комедия от 1988 с Дан Акройд и Джон Канди) и в телевизията (епизод от сериала „Маями Вайс" през 1987)

Зрителите и критиците я забелязват през 1989 година, когато се снима
във филма на Милош Форман „Валмон" (по „Опасни връзки" на дьо Лакло). Проблемът е, че в течение на една година на екран излизат наведнъж две екранизации на „Опасни връзки", заснети от Стивън Фриърс и Милош Форман. Критиците единодушно отдават предпочитанието си на филма на Фриърс, в който участват звездите Глен Клоуз, Джон Малкович и Мишел Пфайфър. Независимо че прекрасният филм на Форман „Валмон", в който играят почти неизвестните тогава Анет Бенинг и Колин Фърт, се проваля в разпространнението си, в „дуела" Клоуз срещу Бенинг, изиграли ролята на маркиза дьо Мертьой, побеждава Бенинг.

Признанието идва и от Фриърс, който на следващата година й дава ролята във филма си
„Мошениците" (1990), в компанията на Анджелика Хюстън и Джон Кюсак, за която е номинирана за „Оскар" за поддържаща роля. Филмът е адаптация по едноименната книга на Джим Томпсън.

Следва поредица от разнообразни, но неизменно популярни филми, в които
Бенинг прави запомнящи се роли: драмите „Guilty by Suspicion" (1991) с Робърт Де Ниро, „Относно Хенри" (1991) с Харисън Форд, „Бъгси" (1991) и „Любовна афера" (1994) с Уорън Бийти и „Американският президент" (1995) с Майкъл Дъглас, комедията „Марсиански атаки" (1996) с Джак Никълсън , екшън-трилърът „Блокада" (1998) с Дензъл Уошингтън и Брус Уилис, мистичният трилър „Видението" (1999) с Робърт Дауни-мл.

Широкото признание все пак идва едва след като Бенинг се появява в
ролята на истеричната съпруга на главния герой в "Американски прелести" (1999) с Кевин Спейси под режисурата на Сам Мендес. Следва нова номинация за „Оскар" и за „Златен глобус". Но и двете награди отиват при Хилари Суонк за ролята й в „Момчетата не плачат". Следват романтичната комедия „От коя планета си?" (2000), уестърнът Свободна територия" (2003) с Кевин Костнър и екранизацията по Съмърсет Моъм „Да бъдеш Джулия" (2004) на Ищван Сабо с Джереми Айрънс, за която Бенинг за трети път е номинирана за „Оскар". И отново срещу нея е Хилари Суонк. Академиците предпочитат да дадат златната статуетка на по-младата актриса, която играе необичайната роля на боксьор, колкото и блестящо да е изпълнението на Анет Бенинг.

През 1992 Анет Бенинг се омъжи за колегата си Уорън Бийти. Двамата вече
имат 4 деца: Катлин (1992), Бенджамин (1994), Изабел (1997) и Ела (2000).


Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Август
1. Мерве Офлаз
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
97/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg