Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Амазонски Уикенд по Discovery Channel

Амазонски Уикенд по Discovery Channel
Discovery Channel ще ви заведе в тропическите гори на Амазония и ще ви предостави един уикенд с очарователна програма
Cinefish.bg

Тв новини
Амазонски Уикенд по Discovery Channel

04.08.2011, 11:32  |   Видяна: 2346  |   Press Release  |   ТВ
Освободете си вечерите на 6-ти и 7-ми август от 21:55 часа и си сложете туристическите обувки, защото Discovery Channel ще ви заведе в тропическите гори на Амазония и ще ви предостави един уикенд с очарователна програма, посветена на джунглата.

В „Пеша по река Амазонка”, събота, 06.08 от 21:55 часа, ще можете бившия войник Ед Стафорд и неговия приятел Люк Колиър, докато да вървят по дължината на река Амазонка. Те мислеха, че ще трябва преход от 4 000 мили, но две години и половина и 6 000 мили по-късно, до финала.

Освободете си вечерите на 6-ти и 7-ми август от 21:55 часа и си сложете туристическите обувки, защото Discovery Channel ще ви заведе в тропическите гори на Амазония

„Науката да оцеляваш: Бягство от Амазонската джунгла“, събота, 06.08, от 23:45 часа е едно пътешествието на живота. Йоси Гинсберг (22), млад израелски турист, който търси приключения, се среща с други двама пътници в боливийската столица Ла Пас: американският фотограф Кевин Уолъс (29) и Маркус Стам (29), наивен швейцарски младеж, решен да изследва „Сърцето на мрака”. Тримата млади мъже решават да обединят силите си и да изследват водите на Амазонка. Те не са подготвени за едно такова пътуване и с готовност се съгласяват да бъдат водени от харизматичния австрийски геолог Карл, който претендира, че е експерт в тази област. Четиримата непознати се отправят към джунглата. Какво ще им се случи, какви приятелства ще се зародят и как те ще оцелеят можете да разберете като проследите тяхното бягство от Амазонската джунгла.

В "Рос Кемп: Битката за Амазонка", неделя, 07.08, 21:55 часа се проучва социално-икономическият и екологичен натиск, пред които са изправени регионите на Амазония: Бразилия, Еквадор и Перу, както и последиците от опустошаване, създадено от нарастващото ни желание за енергия, храна и ресурси. Първата част изследва как петролните компании засягат големите пътища на Амазонка, за да задоволят енергините нужди на планетата, докато втората изследва как глобалното търсене на кокаин води до допълнително обезлесяване и как нарастването на цената на златото е довело хората до това да разкъсват тропическите гори, в опит да изкарват прехраната си.

Освободете си вечерите на 6-ти и 7-ми август от 21:55 часа и си сложете туристическите обувки, защото Discovery Channel ще ви заведе в тропическите гори на Амазония

Епизодът на „Речни Чудовища: Амазонски убийци“, неделя, 07.08, 23:45 часа е посветен на срещата на Джеръми Уейд с легендарното чудовище Арапаима. Легендите разказват за зъл дух, обитаващ огромна риба. По-висока от човек, тя е покрита с люспи и смачква плячката си с език, от кост.

Един от съветите на Джеръми Уза хващане на арапаима е: „Ако (арапаима) прави голям плясък, когато е на повърхността, значи вече сте я стреснали. Тя иска да се върне бързо надолу. Понякога просто е достатъчно да карате кану през реката. Оглеждате се за риба, изпъкваща на повърхността, и след това хвърляте стръвта, там където сте я забелязали.”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg