Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Александър Пейн с римейк на „Угощението на Бабет“

Александър Пейн с римейк на „Угощението на Бабет“
Александър Пейн с римейк на „Угощението на Бабет“
Cinefish.bg

Филми
Александър Пейн с римейк на „Угощението на Бабет“

03.12.2019, 08:44  |   Видяна: 597  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Нереализираните проекти на Александър Пейн станаха прекалено много. Двукратният носител на „Оскар“ трябваше да режисира комедията „The Menu“ с Ема Стоун и Ралф Файнс, след това съобщихме, че ще се заеме с филм за пътешествията на известен датски журналист с Мадс Микелсен в главната роля.

Затова новината, че ще снима римейк на датската класика „Угощението на Бабет“ е повече от изненадваща. Оригиналният филм на Габриел Аксел от 1987 г. по романа на Карен Бликсен се превръща в абсолютен връх за датското кино и изненадващ касов хит. Удостоен е с много престижни награди, включително „Оскар“ и БАФТА за чуждоезичен филм.

Римейк на Бабет

Сюжетът разказва за французойката Бабет, прочут майстор готвач, която организира празненство след смъртта на местния свещеник в малко датско селце. Невероятните ѝ кулинарни способности преобръща живота на местните жители. В новата версия две възрастни неомъжени сестри от малък град в Минесота приютяват бежанец, който ще ги накара да преодолеят своето самосъжаление чрез невероятните си гозби.

Проектът звучи съвсем в стила на Пейн, прочул се с „Отбивки“ и „Потомците“, за които печели награди „Оскар“ за адаптиран сценарий. Последният му филм „Малък голям живот“ не беше послрещнат особено добре, така че се надяваме прочутият режисьор да се възвърне подобаващо с римейка на „Угощението на Бабет“. Сценарият се подготвя от Гай Бранъм.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg