Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Актьорските смени, които изненадаха зрителите

Актьорските смени, които изненадаха зрителите
Cinefish.bg

Теми
Актьорските смени, които изненадаха зрителите

07.05.2019, 10:01  |   Видяна: 1002  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Снимането на филм, особено на продължение, винаги е тежка работа. Главната задача на продуцентите е да заснемат не само нова оригинална история, която трябва да бъде също толкова добра, колкото и първата, но и да запазят героите, в които са се влюбили много зрители. Честно казано, не винаги е възможно да се включат същите актьори, които хората са обикнали от предходните филми. В тези случаи продуцентите трябва да прибягват до заместници, надявайки, че това ще бъде успешен ход. Ето някои от тях…

Мумията

Мумията
 
Първата версия на „Мумията“ се оказа голям хит, което беше доста неочаквано за продуцентите. Една от причините за успеха бе Рейчъл Уайз, която изигра библиотекарката Евелин О'Конъл. Същата актриса също така участва във втората част на поредицата, където главните герои се превръщат в семейна двойка.
Въпреки това Уайз отпада от третата част, споделяйки, че сценарият не е достатъчно добър. Било решено да тя да бъде заменена с друга актриса, Мария Бело. Нито зрителите, нито критиците харесаха нейното представяне- те го нарекоха тромаво и актрисата сякаш не излъчваше много чар и женственост от екрана. Лошият избор на актьори не беше единственото слабо място на филма - той губи пари и никога не се изплаща.

Ханибал


 Ханибал
 
Майкъл Пит, който играе социопатът Мейсън Вергер през втория сезон на телевизионния сериал Ханибал, решава да напусне проекта. Той е заменен от Джо Андерсън, който е известен на широка публика като Алистър от сагата „Зазоряване“ - част 2.
Интересното е, че публиката дори не забеляза разлика. В третия сезон героят на Андерсън осакатява лицето си и актьорът трябва да носи специален грим. Гласът му също е потърпевш от инцидента, за да съответства на новия изпълнител на този зловещ образ.

Хари Потър

Хари Потър
 
Ричард Харис играе Албус Дъмбълдор в първия и втория филм за Хари Потър. За съжаление, актьорът почина през 2002 г. и ролята е дадена на Майкъл Гамбън, който се появява за първи път в третия филм.
Феновете на филмите от поредицата критикуваха неговата актьорска игра- много хора споделиха, че новият Дъмбълдор се оказа твърде суров и няма нищо общо с добрия и усмихнат директор на Хогуортс, както е изобразен в книгите. Въпреки това, Гамбън малко промени играта си в следващите филми и тази промяна помогна този образ отново да бъде приет добре от феновете.

Мълчанието на агнетата

Мълчанието на агнетата
 
„Мълчанието на агнетата“ е истинско бижу на световната кинематография. Агент Кларис Старлинг първоначално е изпълнявана от Джоди Фостър, но в последствие е заменена от Джулиан Мур в продължението. Причините не бяха разкрити, но се чуха слухове, че Фостър отказва да участва в заснемането поради натоварен график, а и поискала процент от приходите.
Замяната беше посрещната студено. Въпреки че Мур свършва чудесна работа и закова ролята на по-старата и сурова Кларис, тя не успява да възпроизведе тази странно магическа връзка между нея и Ханибал Лектър.

Завръщане в бъдещето

Завръщане в бъдещето
 
Даже вероятно не сте забелязали тази подмяна - Дженифър Паркър в първата и втората част на този култов филм е изиграна от различни актриси. В първата част беше Клаудия Уелс, която се сдоби с кариера в Холивуд благодарение на този филм. Въпреки това, поради заболяване на майка ѝ, тя отказва да продължи да се снима в следващата част и е заменена от актрисата Елизабет Шу.

Матрицата

Матрицата
 
В първия и втория филм на франчайза Оракула се изигра от Глория Фостър. Тя обаче почина преди третия филм да започне снимки. Мери Алис стана новият Оракул и зрителите не можеха да разберат защо продуцентите не са намерили актриса, подобна на Фостър - на външен вид или поне по актьорски способности.

Железният човек

Железният човек
 
Терънс Хауърд изигра ролята на Джеймс Роудс, приятел на Тони Старк, в първата част на „Железният човек“. Но във втората част той бе заменен от Дон Чийдъл. Смята се, че заместването се е случило поради прекомерните изисквания на Хауърд – той поискал да му се повиши хонорара значително, защото образът му се появявал по-често на екрана.
Според феновете на филма, Дон не се справя много добре с ролята - героят му се оказва твърде мек и скучен, и хич не прилича на истински войник.

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg