Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Актьорите, които се отказаха от кариерата си…за малко

Актьорите, които се отказаха от кариерата си…за малко
Актьорите, които се отказаха от кариерата си…за малко
Cinefish.bg

Теми
Актьорите, които се отказаха от кариерата си…за малко

24.07.2017, 10:30  |   Видяна: 11633  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Няма какво да се лъжем – всеки понякога казва неща, които не мисли. Като например: „Никога няма да пия повече!“ или „Ще ти се обадя!“. Проблемът е, че когато си известна личност или артист, феновете разпръскват всяка твоя дума в интернет пространството без всякакъв филтър. А актьорите са емоционални хора и често трябва да оборват собствените си становища и заявки – като например това, че се отказват завинаги от киното. Или както казва цветущо един от тях- „Слуховете за моето пенсиониране са силно преувеличени – от мен!“

Антъни Хопкинс

Антъни Хопкинс
 
Може и да ви звучи странно, но самият сър Антъни Хопкинс декларира, че неговите актьорски дни са преброени. И то в далечната 1998 г. „Актьорството не е полезно за душевното здраве. Не мога да издържам вече! Това трябва да спре! Изгубих целия си живот!“ – споделя той пред Дейли Мейл. Явно драмата му е била доста временна, защото след това снима куп други филми до днес, в които хич не изглежда отегчен.

Джейми Лий Къртис

Джейми Лий Къртис
 

През 2006 г. актрисата Джейми Лий Къртис даде недвусмислена заявка за края на своята кариера. „Аз вече не съм актриса!“ – сподели тя пред Аксес Холивуд. „Въобще не си представям, че ще играя отново, даже въобще! Много съм отдадена на семейството си и не виждам какво би ме отделило от тях!“. Както е ясно, тя въобще не удържа на думите си и скоро започва да се снима във филми, както и в успешния сериал „Scream Queens“.

Шая ЛеБьоф

Шая ЛеБьоф
 
Може би никога няма да разберем какво всъщност се случи с Шая ЛеБьоф през 2013 г., когато се случиха всички онези тежки обвинения в плагиатство и последвалите няколко негови ареста при различни обстоятелства. Но категорично си спомняме как той обяви, че му е дошло до гуша от актьорството и популярността. Той обаче не изчезна от общественото внимание, а сякаш даже започна да се появява по-често по големия и малкия екран, та дори и в музикални клипове.

Хоакин Финикс

Хоакин Финикс
 
Хоакин Финикс винаги е бил възприеман като странен, но доста сериозен актьор, със страхотни роли зад гърба си, въпреки ексцентричното си поведение. В шоуто на Дейвид Летерман през 2009 г. за изненада на всички той без свенливост каза, че зарязва актьорската си кариера, за да се отдаде на такава в хип-хопа. Всъщност това се оказа грамадна публична измама, която е част от филмовото повествование на неговия нещо като документален опит „I'm Still Here“

Лиъм Нийсън

Лиъм Нийсън
 
“Напускам! Отказвам се от киното следващата година! “– това казва Лиъм Нийсън още през 1999 г., даже преди по екраните да се появи „Твърде лично“. „Признавам ви, че вече правенето на филми не ме прави щастлив!“ Според него актьорите в бизнеса били третирани като марионетки. Последното му отказване от занаята е заявено през 2015 г. Но към момента предстоят да излязат пет филма с негово участие.

Даян Лейн
 
Даян Лейн

След снимките на „Нощи в Роданте“ през 2008 г. Даян Лейн открито споделя, че това е последният ѝ филм и че е убедена, че няма да се появява повече в киното. „Дълго време няма да чувате за мен!“ – казва тя в едно от интервютата за промоция на филма. „Искам да играя кучка, искам да се снимам в комедия, писна ми да съм „госпожица добра!“. Скоро след това тя изиграва майката на Супермен Марта – роля нито на кучка, нито комедийна.

Даниъл Дей-Луис

Даниъл Дей-Луис
 
Всички знаят, че той е кралят на метод актьорството. Не е чудно за никой, че той е изморен от множеството разностранни превъплъщения, които са наредени едно след друго в кариерата му. През 1997 г. той заявява, че ще си вземе много дългогодишна почивка за неопределено време, за да произвежда обувки във Флоренция. Скорсезе го връща на екран през 2002 г. Тази година той отново се отказа, остава да видим докога?

Кийра Найтли
 
Кийра Найтли

„Мисля, че в крайна сметка трябва да се оттегля от цялата тази шумотевица или да се откажа завинаги!“ –споделя британката преди десет години пред ВВС. „Вече не съм гладна за роли! Взех решение наскоро, че вместо кариера, искам личен живот.“ Естествено, че това се оказват само приказки и глезотии. Тя продължава да е част от франчайза „Карибски пирати“, както и се снима в редица други филми…

ДАС


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg