Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми 9 роли на Мерил Стрийп, които доказват, че тя не е надценена актриса

9 роли на Мерил Стрийп, които доказват, че тя не е надценена актриса
9 роли на Мерил Стрийп, които доказват, че тя не е надценена актриса
Cinefish.bg

Теми
9 роли на Мерил Стрийп, които доказват, че тя не е надценена актриса

11.01.2017, 16:28  |   Видяна: 981  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Цяла седмица в света на шоубизнеса доминира темата за речта на Мерил Стрийп по време на „Златните глобуси“. Тя събуди много дискусии и дори бъдещият американски президент Доналд Тръмп се засегна, като нарече Стрийп „надценена“ актриса“.

За да може да се образоват всички, които са на това мнение, представяме девет роли и цитати от тях, които еднозначно доказват, че Мерил Стрийп е велика актриса, всъщност най-великата актриса. Те определено не са само девет, но това са просто първите няколко, които ни дойдоха на ум.

Ето и становището на Бен Афлек по въпроса:

„Ако има едно нещо, което истински знаем за този свят, че не е вярно, е че Мерил Стрийп е надценена. Ако отворите енциклопедия, под „велика актриса“ ще видите снимка на Мерил Стрийп. По-добре да избере някой друг, чиято фотография не е винаги придружена с надписа „велика актриса“.“

Миранда Прайсли – „Дяволът носи Прада“ (2006)Роля, в която Мерил е най-злия моден шеф в историята на киното. Речта за нюансите в небесно синьото завинаги ще я легитимира като модна икона, дори да е в образ, и дори всички да знаят, че тя самата има ужасен вкус.

Мерилизъм: „Нямаш никакво чувство за мода…Не, не ми отговаряй това не беше въпрос!“

Сюзан Вейл – Поздрави от Холивуд (1990)Тя играе Кери Фишър в полуавтобиографичен сценарий, създаден по книгата на писателката. Сюзан е пристрастена към любовта и наркотиците, а филмът е учебник по това как в Холивуд се третират аутсайдерите. Сцените, в които Мерил се заяжда с майка си, която се играе от Шърли Маклейн, са висш пилотаж в актьорското майсторство.

Мерилизъм: „Цветя? Кой е умрял? Ааа, те са от мъжа, който ми изпомпа стомаха, когато бях предозирала!“


Маделин Аштън – Смъртта ѝ прилича (1992)


 
В тази истерична комедия Мерил играе залязваща актриса, която не може да понася съпруга си, както и това, че остарява. Тя случайно се натъква на специален серум, който ще я държи вечно млада, но всичко това има голяма уловка…Пълен с много специални ефекти и ефектни реплики, филмът е ужасно забавен.

Мерилизъм: „Ти си измамница, Хелън, една ходеща лъжа! И аз виждам през теб!“

Вайълет Уестън - У дома през август (2013)Филмът е по успешна пиеса. Тя играе умиращ наркоманизиран матриарх на разпадащо се семейство. Всичко в ролята крещи Оскар, но си остава само с номинация.

Мерилизъм: „Слушайте всички! Аз съм наркоман. Обичам дрогата. Особено хапчетата ми. Особено успокоителните. Виждате ли тези сини малки бебчета? Те са ми най-добрите шибани приятели и те никога не ме разочароват. Ако се опитате да ми ги отнемете, ще ви изям живи!“

Сестра Алоиз Бовие – Съмнения (2008)Това отново е адаптация по пиеса и Мерил играе невротична, но одухотворена монахиня, която смята, че героя на Филип Сиймор Хофман насилва момче от църковния хор. Тя е твърдо решена да го спре, той смята, че е невинен.

Мерилизъм: „Ще направя всичко, което зависи от мен, ако трябва да съм проклета! Ти трябва да разбереш това и да не ме бъркаш с другите!“

Клариса Вон – Часовете (2002)Тя е лесбийка, която се грижи за умиращия ѝ от СПИН приятел. Мерил създава трогателен и въздействаш портрет на това как тази болест въздейства не само на болните, но и на близките около тях хора.

Мерилизъм: „Спомням си как си мислех, че това е началото на щастието. Че то започва от тогава. И, разбира се, си мислех, че ще има още. И въобще не ми мина през ума, че това не е началото. Било е само момент. Точно тогава.“

Франческа Джонсън – Мостовете на Медисън (1995)Мерил играе тук италианска емигрантка, запокитена в средния запад. Тя преживява извънбрачна афера, докато децата и мъжът ѝ са на далеч. В тази отчайващо романтична лента, Мерил е морален аутсайдер в общност пълна с предразсъдъци.

Мерилизъм: И в този момент, всяка истина, която знаех за себе си до тогава, беше изчезнала. Държах се като друга жена и въпреки това бях повече себе си, отколкото преди!“

Линди Чембърлейн – Вик в тъмнината (1988)Въпреки, че е жестока и студена, това е истинска история. Мерил играе майка, която твърди, че нейното бебе е изядено от диво динго в австралийската пустош. Всички са потресени от историята ѝ. Следват обвиненията – от съда, от медиите, от обществото…

Мерилизъм:„Динго открадна бебето ми!“

Карън Силкууд – Силкууд (1983)История на работничка в плутониев реактор, която се сблъсква с последствията от това да разгласи колко опасно е работното ѝ място и условията на труд там. Мерил си партнира със самата Шер- и двете са номинирани за Оскар.

Мерилизъм: „В контейнера ми за урина! Някой е сложил плутоний в контейнера ми за урина!

ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg