Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми 5 актьора, които правят едно и също нещо във всеки филм

5 актьора, които правят едно и също нещо във всеки филм
Стивън Сегал озаглавява всички свои филми
Cinefish.bg

Теми
5 актьора, които правят едно и също нещо във всеки филм

01.03.2013, 13:52  |   Видяна: 6262  |   синефиш.бг  |   Стефан Димов  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Всички предполагат, че режисьорите и сценаристите решават какво ще се случи в даден филм, но много често се оказва така, че звездата е най-влиятелния човек в проекта. Например, когато Джим Кери иска да направи филм за любимото си число, малко по-късно по екраните се появи „Числото 23”. Още по-интересно е, когато дадена звезда реши, че изглежда страхотно като прави нещо определено в даден филм и продължава да насилва това конкретно нещо във всеки филми.

Например ...

1. Том Ханкс – кариера изпълнена с уриниране

Том Ханкс – кариера изпълнена с уриниране

Повечето филмови звезди избягват да уринират на екрана. Адам Сандлър и Бен Стилър са имали по няколко подобни шеги в по-ранен етап от кариерата им, но в последствие са станали успешни актьори и са продължили напред. Том Ханкс – кариера изпълнена с уриниране

Уринирането не е процес, които трябва да споделяме с милиони хора по света. Много хора дори не могат да си свършат работата, когато има и друг човек в помещението с тях.

Точно за това е изключително странно, че Том Ханкс използва впечатляващата си кариера, за да го гледаме как пикае.
Том Ханкс – кариера изпълнена с уриниранеМоже би вината е отчасти и наша, за това, че го окуражавахме. Всеки хареса сцената в „Тяхната собствена лига”, когато Ханкс нахълтва в съблекалнята и започва да уринира съвсем показателно. 
Във “Форест Гъмп” имаме още по-култова сцена – когато Ханкс споделя екрана с президента Кенеди и използва възможността, за да му каже, че трябва да пикае. И отново – ако бяха само тези два момента – нямаше да го правим на голяма работа, но нещата продължават.  Още тези филми, в „Краен квартал”, Ханкс използва извинението, че трябва да отиде по малка нужда, за да провери къщата на зловещите му съседи.
Том Ханкс В гангстерския „Път към отмъщение”, той отново използва свръхактивния си пикочен мехур като извинение, за да избяга от наемния убиец. Когато Том Ханкс уринира в кадър – това означава, че нещо много важно се случва.
В „Тяхната собствена лига”, този момент установява основния конфликт на героя, който отказва да приема жени в съблекалнята.
Том Ханкс
 В „Евтиното е скъпо”, буквалното надпреварване по уриниране със статуята символизира пътуването на героя.
В „Аполо 13”, надмощието на човека над космоса е показано с това как Том Ханкс пикае в космоса. „Трябва да пикая в туба? А после натисна бутона на който пише – изхвърляне на урина, след което тя се разпръсва в космическото пространство. Изумително! Трябва да покажем всяка една стъпка от този процес с прилежни детайли!”
Дали някой друг освен Ханкс би го направил? Надали.
В „Корабокрушенецът”, цяла сцена се занимава с отговора на въпрос, от който никой друг не би се интересувал. Ако се намирате на необитаем остров, къде ще пикаете?
Том Ханкс

В „Спасяването на редник Райън”, процеса също е от голямо значение – докато останалите войници споделят как майките им липсват, Ханкс си припомня за едно хлапе, което е пикаело по якетата на всички.

В „Терминалът”, героя му трябва да изчака много важно телефонно обаждане, докато спешно се нуждае от облекчение. Но най-голямото му постижение в тази област е в „Зеленият път”. През 1999, Ханкс е изключително голяма звезда – 2 "Оскара" за „Филаделфия” и „Форест Гъмп”, номинации за „Аполо 13” и „Спасяването на редник Райън”.

В следващия си филм, Ханкс влиза в ролята на герой със следния физически недъг – болезнено уриниране. Той използва една от най-успешните актьорски кариери, за да изиграе герой, чийто основен конфликт е, че не може да пикае прав. Трудно е да му простим за сцената, в която Майкъл Кларк Дънкан хваща пениса му и го излекува. Трудно е да гледаме на Ханкс по същия начин, след неловкия последвал близък план, в който той получава оргазъм докато уринира – най-накрая изправен.


2. Том Круз ще си намери извинение, за да го гледате как тича

Том Круз ще си намери извинение, за да го гледате как тича

Спринтирането е една от тези дейности, които затрудняват актьорите повече отколкото предполагате. Танцуването и пушенето изглеждат готино, но когато някои актьори тичат – те изглеждат нелепо.

Том Круз За разлика от тях, Том Круз е фантастичен спринтьор, вероятно защото това е единствения начин по който той се предвижва от едно място на друго. И никой не може да оспори, че той изглежда много добре, докато го прави.
Този видео монтаж - демонстрира, че Круз прекарва голяма част от кариерата си в тичане – гонене и бягане на / от всякакви неща -
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b0S5ErGZKG4
А веднъж започне ли, дори на големите режисьори им е трудно да го спрат. Сигурно помните надбягването измежду пясъчната буря в „Мисията невъзможна: Режим фантом” или гонитбата в края на „Съучастникът”, при която Майкъл Ман сякаш е забравил как монтажа работи и ни оставя да попием всяка експлозивна крачка на Круз.

Том Круз ще си намери извинение, за да го гледате как тичаВ „Мисията невъзможна 3”, Джей Джей Ейбрамс напълно спира целия филм, за да може Том Круз да потича около час през Шанхай, докато казва на хората по пътя му да се отместят.
Той може да говори по телефона без да губи темпото си. А когато хората не се отместят и препречат пътя му, той изглежда сякаш ще превърти всеки един момент.

Обикновено, сцената приключва, когато камерата продължи да се движи в права линия, а Круз продължава да тича в друга посока. Понякога дори филма не дава основателна причина, която да накара Круз да тича.

В края на „Джери Магуайър”, той спринтира през празно летище. Не се опитва да хване самолет или нещо такова, но вече е дошъл края на филма – а Круз все още не е тичал, така че ...
Том Круз ще си намери извинение, за да го гледате как тича

Първата сцена от „Ванила скай” е наименувана – „кадър за милион долара”, защото режисьора Камерън Кроу е трябвало да затвори Таймс Скуеър в Ню Йорк през деня.

В среща на екипа на продукцията преди снимките, Круз изненадващо се появява, за да покаже колко важна за него е тази сцена. В нея, Том кара мощна спортна кола насред пуст градски пейзаж. Вместо да използва възможността и да направи малко дрифтове на най-натовареното кръстовище в света, Круз излиза от колата и ... сами можете да се досетите какво следва.


3. Стивън Сегал озаглавява всички свои филми

Стивън Сегал озаглавява всички свои филми

Стивън Сегал няма някакви странни навици, които налага на режисьорите. Вместо това обаче, той владее положението в заглавията на филмите си, като се уверява, че името звучи готино, когато е предхождано от фразата „Стивън Сегал е ...”.

Никой друг не налага името си по такъв начин пред заглавието на филмите си с такава настойчивост като Сегал. Шварценегер и Сталоун имат по няколко такива примери, но не могат да се мерят със Сегал.
А къде е Стивън Сегал?

Стивън Сегал Е ...

Стивън Сегал „Над закона”
„Под обсада”
„Навън за справедливост” (буквалното оригинално заглавие на „Борба за справедливост” – “Out for Justice”)
 „Белязан да умре”
„Труден за убиване”
„В неизвестност”
„Под водата”
„Принуден да убива”
Стивън Сегал „Наполовина мъртъв” от 2002 г. е последната главна роля на Сегал във филм, излязъл по кината.  Вероятно той е смятал, че това заглавие ще го изстреля обратно на върха. Във филма, Сегал играе ченге на име Саша, който се е върнал от мъртвите в началото на филма. Уж важната предистория е разгледана само в заглавието и следния диалог от филма:

Лестър: Слуховете са, че си бил наполовина мъртъв, но си се завърнал.
Саша: Да!
Лестър: Бил си от другата страна за 22 минути, но си оживял, за да разкажеш.

Продължаваме с останалите филми излезли директно на DVD, при които отново Стивън Сегал е:
Стивън Сегал
„Принуден да убива” (този път оригиналното заглавие е „Driven to Kill”)
„Опасен човек”
„Срещу мрака”
„Човекът сянка”
„Срещу слънцето”

и т.н. ...4. Брад Пит страда от орална фиксация

Брад Пит страда от орална фиксация

Брад Пит е приел повече калории на екрана от всички филмови акули и динозаври взети заедно. Блогът Vulture на списанието Ню Йорк събра списък с 60 различни  храни, които Брад Пит е консумирал във филмите си и това дори не е пълния лист. - http://nymag.com/daily/entertainment/2011/09/brad_pitt_food_diary.html
Там е пропусната зелената ябълка, която той яде в “Боен Клуб” или пакета с чипс от “Седем”.
Брад Пит страда от орална фиксация
Може би не ви се струва странно, докато не се сетите за последния път, когато сте гледали как някой актьор яде в кадър – конкретно как слага храна в устата си, дъвчи и я поглъща. Дори в сцените с вечеря, режисьорите оставят на страна самото хранене.

Никой не е наясно защо режисьорите са толкова благосклонни да оставят сцените, в който Брад яде. Като погледнем някои от най-добрите му изпълнения обаче, изглежда въпроса не е само в храната. Брад Пит просто използва кариерата си за слага нещо в устата си. В една от първите му силни роли – „12 маймуни”, Пит играе душевноболен, който си е гризал ноктите толкова жестоко, че е трябвало да бъде затворен.

В номинираната му за "Оскар" роля от „Кешбол”, Пит яде слънчоглед, пуканки, шербет, пържени картофи, коледни бисквитки, Туинки и чийзбургер. Но наистина изумителното е колко пъти Пит облизва пръстите си, докато прелиства страниците с докладите.


5. Джон Кюсак не знае как действа дъжда

Джон Кюсак не знае как действа дъжда

След като актьорите са несигурни за всичко – дори и работата си, успеха може да има унищожителен ефект върху кариерите им.

Джон Кюсак показва смелостта си всичките си филми след романтичните комедии „Твоя е” и „Кажи нещо”, като се оставя да бъде намокрян безброй пъти от дъжда.

Джон Кюсак не знае как действа дъждаКюсак е намерил магическата формула, караща го да изглежда като безнадежден романтик, който ще бъде съжален от всяка една жена.

Този монтаж показва колко голяма част от кариерата си Джон е прекарал под дъжда -
http://blog.moviefone.com/2010/03/17/john-cusack-in-the-rain/

В „Момичета от класа”, Кюсак се опитва да спечели обратно бившите си приятелките като застава пред апартаментите им и крещи относно прогресив рок песните, които е записвал за тях ... под дъжда.

След всички тези сцени, някак си оставаме с впечатлението, че Джон Кюсак просто не знае как действа дъжда.

източник: cracked.com
превод: Стефан Димов

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
BoldnesS Весело
1 02.03.2013, 07:04
Оценка: 0
0 гласа

5 актьор"и"

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg