Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми 25SofiaIFF ПРОЛЕТ * Акцентите ДНЕС * 10.05.2021

25SofiaIFF ПРОЛЕТ * Акцентите ДНЕС * 10.05.2021
Cinefish.bg

Филми
25SofiaIFF ПРОЛЕТ * Акцентите ДНЕС * 10.05.2021

10.05.2021, 11:35  |   Видяна: 324  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
ДОМ НА КИНОТО

В 18:30 часа продължава пролетната програма на инициативата „Европейско кино за учащи“ с прожекция на един легендарен екшън-филм на Тед Кочев - „Рамбо: Първа кръв“ .  Филмът с участието на Силвестър Сталоун се сдобива с култов статус в последните 40 години. Джон Дж. Рамбо е бивш войник от Специалните части на САЩ, преследван от спомена за събитията във Виетнам. Когато идва във Вашингтон, за да види свой приятел, между него и местен шериф назрява сериозен конфликт. Рамбо попада в затвора, успява да избяга от там, но в гонитбата с представителите на закона трябва да се намеси един полковник, командващ офицер на Рамбо,
за да спаси и него, и управлението на шерифа, преди нещата да са излезли извън контрол.

Рамбо: Първа кръв“ ще бъде представен чрез видеообръщение лично от неговия автор Тед Кочев, който беше специален гост на 20-ия София Филм Фест и е сред носителите на Наградата на София
на Столичната община за своя принос към изкуството на киното. Тед Кочев, който през април навърши 90 години, е роден в Канада, но винаги се е самоопределял като българин.

Вход СВОБОДЕН за ученици и студенти! Филмът ще бъде представен от журналиста Драго Симеонов.В 20:30 часа може да гледате още една от епохалните творби на Вим Вендерс - „Париж, щата Тексас“. Филмите на Вендерс неизменно присъстват в различни програми на фестивала, в опит да предадем мъдростта и изключителния финес, с които се отличават творбите му, на няколко поколения киномани.

Удостоен със „Златна палма“ и наградата на ФИПРЕССИ в Кан през 1984 година, „Париж, щата Тексас“ проследява Травис (ролята е поверена на изключителния Хари Дийн Стентън) - обзет от амнезия, изгубен в пустинята и прибран от своя брат. Скиталецът намира сина си, изоставен от своята майка. Той възстановява връзката с него и тръгва да търси жена си... Сценарист на филма е Сам Шепърд, визията е дело на Роби Мюлер, а музиката е сътворена от Рай Кудър.

Шедьовър, който не бива да пропускате в неговака 4К дигитално възстановена версия!


Очакваме Ви на #КИНО * #25SofiaIFF


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg