Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми 24SofiaIFF | ЕСЕН | Акцентите ДНЕС | 29.09.2020

24SofiaIFF | ЕСЕН | Акцентите ДНЕС | 29.09.2020
Cinefish.bg

Филми
24SofiaIFF | ЕСЕН | Акцентите ДНЕС | 29.09.2020

29.09.2020, 11:39  |   Видяна: 529  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“

19:30 >> Премиера на „МЪЛЧАНИЕ С ДОСТОЙНСТВО - най-новият филм на Адела ПЕЕВА, посветен на тежкия творчески път на един от най-успешните режисьорски, но и семейни тандеми в българското кино - Ирина Акташева и Христо Писков. Някои от филмите им са забранявани от цензурата, каквато е ориста на шедьовъра „Понеделник сутрин“ (1966), показан на голям екран 22 години, след като е заснет. Стремежът на Адела Пеева е да надникне отвъд емблематичните филми на двамата талантливи български режисьори, включително и онези, чиято реализация е била спряна; да разкаже за механизмите на цензурата, за упоритостта, творческото оцеляване и за мълчанието, заредено с достойнство. Филмът разкрива неизвестни детайли от историята на българското кино и отправя поглед към взаимоотношенията между политическия елит и интелигенцията по онова време. БИЛЕТИ

ДОМ НА КИНОТО

18:00 >> „МАРИАН И ЛЕНЪРД: ЛЮБОВНИ ДУМИе задълбочено вглеждане във връзката между легендарния канадски музикант Ленърд Коен и норвежката му муза Мариан Илен. Филмът отвежда зрителите на пътешествие в миналото на Коен и документира любовта на живота му и негова муза - Мариан. КАНИМ ВСИЧКИ на ВИНИЛ-ПАРТИ "Ленърд Коен".
БИЛЕТИ 

20:30 >> Филмът на Франсоа Озон „ПО БОЖИЯТА МИЛОСТ (Франция-Белгия) получи Голямата награда на журито на Берлинале 2019. В него участват Мелвил Пупо и Дени Меноше, а историята разказва за Александър, който живее със семейството си в Лион. Един ден той случайно открива, че свещеникът, който го е насилвал като дете, продължава да работи с младежи. Александър намира смелост да се изправи срещу свещеника и успява да открие
още негови жертви. Филмът е част от програмата "Франкофония 50".
БИЛЕТИ 

КИНО „ОДЕОН“

18:00 >> Отличеният с две номинации „Оскар“ - за международен и пълнометражен документален филм,и едновременно с това най-награждаван филм в Сънданс (голямата и специалната награда на журито, както и признание за операторско майсторство),МЕДЕНА ЗЕМЯ на Тамара Котевска и Любомир Стефанов (Северна Македония, 2019) разказва историята на една от последните пчеларки в почти забравено кътче на Европа.
БИЛЕТИ

20:00 >> „КЛИРна режисьора Войчех Смажовски разкрива съдбите на трима католически свещеници, свързани с трагични събития, случили се преди години. На всяка годишнина от нещастието свещенослужителите се събират, за да отпразнуват чудотворното си оцеляване. Всеки от тях има различно ежедневие, но се оказва, че пътищата им отново ще се пресекат, а резултатът ще бъде съдбоносен.
БИЛЕТИ

CINE GRAND PARK CENTER

19:00 >> Филмът на италианския майстор Марко БЕЛОКИО - „ПРЕДАТЕЛЯТ, участвал в конкурса в Кан, разказва за живота на т.нар. „бос на двата свята“ Томазо Бушета, първият информатор в съдебен процес срещу мафията в Сицилия през 1980. Стилната работа на режисьора и изпълнението на актьора Пиерфранческо Фавино са в основата на успеха на филма, който представя неуморимия Белокио в най-добра форма.
БИЛЕТИ

ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „СЛАВЕЙКОВ“

19:30 >> „КОЛЕКТИВ на Александър Нанау разказва история, започваща през 2015 година с пожар в нощния клуб „Колектив“ в Букурещ. Разследващият екип на спортния вестник „Спортурилор“, начело с Каталин Талантан, започва да работи неуморно, провежда акции, анализира данни и получава информации за трагедията от различни източници.
БИЛЕТИ

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „G8“

20:15 >>  „ГОСПОД СЪЩЕСТВУВА, ИМЕТО Й Е ПЕТРУНИЯ на Теона Митевска e копродукция между Северна Македония, Белгия, Франция, Хърватия и Словения. Филмът получи признанието на Европейския парламент с Наградата ЛУКС. По време на традиционното вадене на светия кръст от водата на Йордановден, една жена на име Петруния улавя кръста и отказва да го „предаде“ на властите, защото иска да отстоява своето право на „година щастие“.
БИЛЕТИ > на място в киното

EURO CINEMA

19:00 >> „МАРТИН ИДЪН“ на Пиетро Марчело е екранизация на едноименната полубиографична класика на Джек Лондон, а премиерата ѝ бе на фестивала във Венеция 2019, където филмът бе сред номинираните за „Златен лъв“, а Лука Маринели получави престижната награда „Coppa Volpi“за най-добър актьор. Бедният и необразован моряк Мартин се превръща в успешен писател, едва след като осъзнава горчивата истина, че всички около него се интересуват само от славата и богатството му... БИЛЕТИ > на място в кинотоСподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg