Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми 20 години от премиерата на „Ерин Брокович“

20 години от премиерата на „Ерин Брокович“
20 години от премиерата на „Ерин Брокович“
Cinefish.bg

Филми
20 години от премиерата на „Ерин Брокович“

18.03.2020, 00:55  |   Видяна: 815  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Убеждаваха ни, че нашият глас е без значение, че няма как да бъдем чути“, разказва Ерин Брокович, самотната майка на три деца, която се превръща в идол на много жени и вдъхновява създаването на прочутия филм на Стивън Содърбърг. Навършиха се 20 години от премиерата му и това е повод самата Ерин и част от екипа да споделят своите спомени.

Филм по аферата Брокович с отровената вода

Макар че няма юридическо образование, тя е основният двигател в съдебния процес срещу Pacific Gas and Electric Company през 1993 г. Компанията е изхвърляла токсични химикали във водите в градчето Хинкли в Калифорния, които масово заразяват местото население. Тя е осъдена да плати 333 милиона долара – най-голямата сума за подобна еко катастрофа.

Оттогава Брокович споделя, че усеща промяна в отношението към околната среда.Толкова много млади момичета ми казваха: Обожавам филма. Той ме вдъхнови да уча право. Той ме вдъхнови да се включа в опазването на околната среда“ спомня си тя.

Сценаристката на филма Сузана Грант прекарва много време с Брокович, докато подготвя сценария. Тя записва с касетофон всички срещи, на които присъства Ерин и се запознава с много от ищците по делото на живота ѝ. Нейният сценарий вдъхновява Содърбърг, който кани Джулия Робъртс за ролята, превърнала се в нейния най-голям триумф и донесла ѝ всички възможни награди – „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА.

Изгревът на Джулия Робъртс в голямото кино с ролята на Ерин Брокович

Продуцентката Стейси Шер разказва за стила на работа на Содърбърг.Той каза: Ще снимам филма в стила на Кен Лоуч, абсолютно натуралистично. Така че да забравим, че гледаме най-голямата кино звезда в света. И ние всички бяхме във възторг. Само се разбрахме да не казваме на студиото“.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg