Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми 10 тайни за секс сцените в Холивуд

10 тайни за секс сцените в Холивуд
10 тайни за секс сцените в Холивуд
Cinefish.bg

Теми
10 тайни за секс сцените в Холивуд

19.06.2017, 12:38  |   Видяна: 1453  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Секс сцените обикновено са само два вида – сполучливи и несполучливи. Макар и те да са странично и пикантно допълнение към филмовия сюжет, зрителите ги очакват. Истината е, че дори да изглеждат лесни за снимане, интересните секс сцени са свързани с много работа и техническа подготовка на целия екип. Разбира се, че има и някои тайни, които идват на помощ  в целия процес. Ето десет от тях…

Често се търси помощта на танцови хореографи.

Един от тях тясно се е специализирал в това. Тя се казва Триша Брок и преди да направи хореографията за дадена секс сцена, първо прави няколко репетиции с друг танцьор, за да покаже готовия продукт на актьорите и режисьора. Ако има одобрение, започва работа с всеки от актьорите индивидуално, „нищо не оставям на случайността“, признава тя.
 
10 тайни за секс сцените в Холивуд

Гениталиите са винаги покрити

Художникът по костюми Сара Баста (Big Love) разказва: „Има няколко неща, които винаги са ми под ръка, когато се заснема секс сцена. Едно от тях е чорап за пенис. Той е с цвят на кожа и актьорите си слагат в него знаете какво – абсолютно всичко, което имат там долу. А неприятната част е, че цялото това нещо трябва да се завърже здраво, и то два пъти…“

Ако актрисата е неразположена, снимките не се отлагат

Всъщност няма много неща, които могат да се направят по този въпрос. „Жените винаги са пренебрегнати!“, отново споделя Сара. „Виждала съм как по време на снимки на някои актриси им се налага постоянно да си сменят тампона, защото в дадената сцената те са само по бикини.

Да, ползват се дубльори, особено когато сцената отнема часове за заснемане и така се обърква графика на главния актьор

Един актьор, който иска да остане анонимен, споделя, че трябвало да замести известен холивудски хубавец в една секс сцена за бъдещ телевизионен сериал. „Беше много по-различно от Кама Сутра изживяване. Бяха тежки пет или шест часа снимки. Коленете ми се обелиха и имах синини и плюски навсякъде“.
 
10 тайни за секс сцените в Холивуд

Ерекциите се случват…или не

Същият анонимен актьор споделя опита си и неговия подход, когато се стигне до въпроса за ерекциите по време на любовни сцени. Той просто казва предупредително на партньорката си – „извинявай ако се случи, но извинявай и ако не се случи“. Линията е много тънка. Някои актриси могат да се почувстват обидени, ако това им се случи, други пък могат се почувстват отхвърлени, че секс сцената не събужда нищо у екранната им половинка.

Гримьорите слагат грим навсякъде

Самата Виола Дейвис, която има доста разгорещени сцени в сериала „How to Get Away With Murder“,  споделя, че понякога от толкова много грим сякаш има втора кожа. Често гримьорите пръскат директно изкуствен тен върху кожата на актьорите. Усещането било сякаш имат дрехи, а този спрей след като изсъхне много трудно се маха от кожата…

Потта може да бъде добавена

Има много начини, по които може актьорите да бъдат докарани, така че да изглеждат потни. Това зависи най-вече от режисьорите – дали те искат любовниците да са плувнали в пот или нещата да не са толкова „наситени“. Един гримьор споделя: „Ако трябва просто кожата им да е леко омазнена, просто слагам малко вазелин върху лицата на актьорите. Но ако ще се вижда цялото тяло, тогава смесвам бебешко олио и вода…“

10 тайни за секс сцените в Холивуд 

Окосмяването често е фалшиво

Не е тайна, че повечето холивудски знаменитости се обезкосмяват напълно, особено актрисите. Не винаги обаче това се връзва със сценария на дадена секс сцена, особено ако филмът е исторически. Гримьорите споделят, че в такива случаи използват „срамни перуки“, което си е вътрешен термин. Интересно е, че подобен способ е използван от проститутките през осемнайсети век.

Секс играчките се избират внимателно

Причината за това е, че различните телевизионни канали в различните държави имат различни стандарти за излъчване. Том Кахил, който се занимава с реквизитите на много сериали споделя: „Имах сценарий, в който две момичета трябваше да вадят от торба различни секс играчки от една сцена. Преди да направя подбора, трябваше да изпратя над сто снимки на вибратори на колегите от отдела по разпространението на продукцията, за да може в крайна сметка те да разрешат десетина, които може да използваме. Всеки от тях беше много трудно да бъде определен, че всъщност е секс играчка. 

След като режисьорът извика „Стоп“, актьорите не се разхождат голи по снимачната площадка

Обикновено съвсем близо до сцената стои в готовност някой от екипа по костюмите с халат в ръка, за да може актьорът или актрисата да го облече между дублите, когато се заснема секс сцена.

ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg