Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Хана Монтана

Хана Монтана
За почитателите на сериала, все пак, вероятно ще представлява интерес
Cinefish.bg

Рецензии
Хана Монтана

15.05.2009, 13:00  |   Видяна: 8715  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Уолт Дисни са толкова отдавна в бизнеса със семейни и детско-юношески продукции, че вероятно и дърво да вземат - филм пак ще излезе. А предвид, че с "Хана Монтана" нещата не стоят толкова в края на спектъра, дали заради едноименния тийнейджърски сериал, или певческите способности на татко и щерка Сайръс - особено Били Рей, който все пак е един от популярните кънтри-певци през последните две десетилетия - резултатът по напълно естествен път е ако не друго, то нелош.

Всъщност, с три думи, новата им игрална продукция може да се опише точно така - "Дисни, та дрънка". Малко комичен, с толкова характерния лековат хумор, в сериозна степен музикален в случая - поп, кънтри-поп, като цяло музиката е приятна и неангажираща - и, разбира се, предназначен най-вече за подрастващите.

Което не значи, че на техните родители ще досади безкрайно. Освен всичко това, пък макар и малко повърхностно, засяга добрите стари семейни ценности - въобще, фамилна лента в най-добрата традиция на студията.

Сюжетът съвсем определено не е нищо особено - докато в телевизионната поредица се върти около двойствения живот на съвсем нормалната тийнейджърка Майли с ежедневните и грижи, превръщаща се обаче в малката поп-фурия Хана, стъпи ли на сцена - както естествено и нейните дружки, брат и леко щур татко-мениджър, то в пълнометражния филм настъпва момента за завръщане към корените и провинциалния пейзаж. Цел - самооценка. Естествено, и тамошните - нейде из Тенеси - не са особено свестни, което води до неизбежните забавни ситуации. Или, малко смях, малко сълзи, малко морал - всичко това увенчано с много песен.

В главните роли се изявяват основните действащи лица от сериала - Майли и Били Рей Сайръс, Емили Озмънт, Джейсън Ърлс и Митчъл Мусо - разбира се в друг антураж, на който обаче няма да се спирам подробно, тъй като някакво чак особено изпълнение, което да се забелязва изрично, няма. Всъщност последното важи и за главния актьорски състав. Но пък няма и видими издънки - играта е на прилично ниво, без да е нищо повече.

На фона на всичко това обаче някак си не мога за себе си да оценя "Хана Монтана" особено високо - не защото е провален като филм в някакво отношение, а просто защото няма кой знае какви преимущества, а и - в интерес на протокола - от страна на Дисни сме виждали далеч по-запомнящи се продукции. За почитателите на сериала, все пак, вероятно ще представлява интерес, за семейства с деца - не е толкова лош избор, с оглед децата - но на огромния остатък от публиката откровено няма какво да предложи.

Дори музиката не е чак толкова впечатляваща - както казах, приятна, но ако е само заради нея, съвсем спокойно можете просто да се снабдите със саундтрака. Чак толкова няма да съжалявате за час и четиридесет загубено време, но няма и да спечелите някакво изживяване.

Още рецензии:
Forever Knight
"Междузвездни войни" в две различни столетия
Зад холивудските кулиси
Кечистът
На жените с любов
X-мен Началото: Върколак
За тези, които имат сетива за „четене”
Кумът, моят приятел
Огън в кръвта: Високо напрежение

Четецът
Обичам те, човече
Кървавият Свети Валентин 3D

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 26.11.2010, 05:00
Оценка: 0
0 гласа

хана ис дъ бест

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg