Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Завръщането на Рурк на актьорския ринг

Завръщането на Рурк на актьорския ринг
„Кечистът” не успя да ни сграбчи за гърлото със сценарий и режисура, успя с наистина добра актьорска игра
Cinefish.bg

Рецензии
Завръщането на Рурк на актьорския ринг

15.05.2009, 19:00  |   Видяна: 3064  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

След „Момиче за милиони” (2004) на големия Клинт Истууд и „Късметлията” (2005) на не по-малко талантливия Рон Хауърд, настана истинска суша на добри боксьорски заглавия. Време беше да се появи такъв, който да ги замести, загърби, избута, засенчи и отдалечи от спомените на феновете им. Шансът да се превърне в новия любим спортен мъжки (а защо не и на част от дамите) филм получи лентата на Дарън Аронофски „Кечистът”. Уви, това не се случи.

Като се замисля, то и едва ли е възможно. От една страна двата филма са наистина много въздействащи и нивото на техните автори и наистина високо. Друга причина „Кечистът” да не успее да омагьоса зрителите освен различния режисьорски почерк, е и спортът, който е много далечен братовчед на красивия бокс. Едва ли има жена, която да харесва този спорт. Повечето го дефинират (за ужас на половинките си) като безсмислен бой, който въобще не става за гледане. Така, че това е губещ коз за евентуалната нежна аудитория на филма на Аронофски. Може би това е една от причините, филмът да не спечели нито една важна статуетка, след „Златния лъв” на кинофестивала във Венеция миналата година, въпреки многото номинации.

По различен начин изглеждат наградите на събудилия се от зимен сън Мики Рурк. Въпреки че не можа да се пребори за „Оскар”- а за главна роля, той получи повече призове, сред които най-престижни са „БАФТА”- та и „Златния глобус”. И с право. Защото ако „Кечистът” не успя да ни сграбчи за гърлото със сценарий и режисура, успя с наистина добра актьорска игра. Мики Рурк се оказа точния размер за своя герой Ранди Робинсън. Лошото момче от „Девет седмици и ½” успява да изгради образа на залезлия кечист с невероятна енергия и точност . Рурк дотолкова прилича на своя герой, че в някои моменти трудно се различават. Подпухнал, изрусен, почервенял, загрубял, усамотял и остарял. Всичко това е съчетано с необходима доза холивудска драматичност и перфектен грим, който често забравяш, че не е кръв. Другата запомняща се игра е тази на Мариса Томей.

Нейната стриптизьорка Касиди е малка, усмихва се искрено и си приличат с Ранди по самотата. „Кечистът” е един много актьорски филм, което не стига, за да го превърне в добър. Заслужава да отидете да го гледате ако Мики Рурк ви е любимия актьор или ако сте луди по кеча. В противен случай ще ви се стори досадно дълъг и агресивен.
Още рецензии:
Хана Монтана
Forever Knight
"Междузвездни войни" в две различни столетия
Зад холивудските кулиси
Кечистът
На жените с любов
X-мен Началото: Върколак
За тези, които имат сетива за „четене”
Кумът, моят приятел
Огън в кръвта: Високо напрежение

Четецът
Обичам те, човече
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 26.11.2010, 04:53
Оценка: 0
0 гласа

Рурк е много добър актьор

 
 
 
lus Положително
2 13.11.2010, 03:42
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg